Cursa EIN 672, Dublin – Bucuresti, a companiei irlandeze de stat Aer Lingus, a fost nevoita sa faca o escala neasteptata marti seara, la Manchester. Motivul: o altercatie care a degenerat in bataie intre doi pasageri romani, la scurt timp dupa decolarea care a avut loc la ora 15, ora Irlandei, 17 in Romania.

Incidentul a fost relatat pe forumul de discutii al Comunitatii Romane din Irlanda, romaniancommunity.net, de catre un utilizator: “Buna tuturor! Haideti sa vedeti ce se mai intampla cu zborurile din Irlanda spre Romania cu Aerlingus. Sursa 100% sigura (am avut pe cineva in acest zbor). Dupa 'takeoff', doi dintre 'stimabilii' nostri concetateni au pus in pericol zborul EIN672 spre Bucuresti, luandu-se la bataie in avion. Pilotul a aterizat la Liverpool pentru a-i debarca pe cei doi. Pentru a decola din nou au trebuit 3 ore 30 minute, timp in care toti pasagerii au fost retinuti la bordul aeronavei. Cursa a ajuns apoi la Bucuresti in jurul orei 0.00am, in loc de 20.40 seara. Pasagerii de la Bucuresti la Dublin au ajuns apoi la destinatie in jurul orei 3 dimineata, in loc de 23.30, din cauza decolarii intarziate”.

Pe acelasi forumun roman spune ca a fost in avionul cu pricina chiar foarte aproape de cei doi. Acesta sustine insa ca doar unul dintre romani a facut scandal si a sarit la bataie, celalalt incercand sa aplaneze conflictul. Kocca mai spune ca doar romanul scandalagiu a fost retinut la Manchester.

Aer Lingus confirma escala cursei de Bucuresti la Manchester

Contactati de catre corespondentul HotNews.ro la Dublin, reprezentantii biroului de media al companiei Aer Lingus au confirmat incidentul, facind insa precizarea ca escala a avut loc la Manchester, nu la Liverpool: “Da, sintem in masura sa precizam ca pilotul companiei Aer Lingus a decis ieri seara sa aterizeze pe aeroportul din Manchester, in urma unui incident in avion. Din pacate, nu putem sa va furnizam detalii despre natura incidentului, ci doar Politia Aeroportului din Manchester poate face acest lucru”.