Copilul de 10 ani din Romania, care in prima zi a Anului Nou a cazut de la 15 metri inaltime, in gura de metrou a unei gari din Viena, a murit ieri. Accidentul s-a produs pe cand copilul Ion H. „surfa“ pe balustrada de sprijin a unor trepte rulante din Gara de Vest a capitalei austriece. Mama copilului era cersetoare in gara. In ciuda nenumaratelor avertismente ale personalului de supraveghere, copilul scapat de sub observatie si-a continuat jocul periculos.

„Aproape o saptamana au luptat medicii vienezi sa salveze viata copilului, insa lupta a fost zadarnica“ spune Kronen Zeitung. „In noaptea de miercuri micul Ion H. a decedat in sectia de reanimare, ca urmare a gravelor rani la cap“, continua cotidianul austriac, citand purtatorul de cuvant al spitalului AKH din Viena, unde fusese internat accidentatul.

Politia vieneza considera ca raspunderea pentru accident o are mama copilului. Lasat nesupravegheat, in timp ce mama cersea in gara, Ion H. ar fi ignorat toate avertismentele fortelor de ordine si si-ar fi continuat nestingherit „surfingul“ la inaltime. Acest joc, asemanator „datului pe balustrada“ practicat in scarile blocurilor din Romania, i s-a dovedit fatal.

In ciuda accidentului, administratia garii vieneze nu a declarat ca ar avea in vedere sporirea masurilor de securitate a scarilor rulante care coboara in incinta spatiului subteran de metrou