Politia din Dublin (Garda) a declansat o ampla actiune de cautare a trupului unei cersetoare romance de etnie tiganeasca, a carei disparitie a fost anuntata de catre familia acesteia pe data de 6 ianuarie.

Cazul a reintrat brusc in atentia opiniei publice acum citeva zile cind Garda a arestat patru persoane de nationalitate irlandeza, doua femei si doi barbati, banuite ca se afla la originea disparitiei.

Romanca, Marioara Rostas, in virsta de 19 ani, venise de aproape o luna in Dublin si cersea in centrul orasului, iar surse din presa vorbesc despre faptul ca Politia banuieste ca aceasta a fost ucisa de o banda criminala, iar trupul i-a fost aruncat pe unul dintre canalele cursurilor de apa din oras. In prezent, scafandrii ai Primariei se afla in cautare in mai multe zone ale micilor canale din Dublin.

Marioara Rostas era cunoscuta de catre Politie pentru faptul ca cersea in centrul Dublinului iar ultima oara a fost vazuta duminica, 6 ianuarie, cind s-a urcat intr-un Ford Modeo argintiu, conform declaratiilor fratelui acesteia, care a primit bani pentru a-si lasa sora sa se urce in masina.

In prezent in Marea Britanie se efectueaza teste ADN iar urme ale unor focuri de arma au fost gasite intr-o casa din sudul orasului, unde se banuieste ca ar fi fost ucisa cersetoarea. Casa a fost incendiata la doar doua zile dupa disparitia romancei, fapt ce a trezit suspiciunea politistilor, care cred ca ucigasii au dorit sa stearga orice urma.