Un grup de noua muncitori romani au fost abandonati fara pasapoarte in Libia de catre firma angajatoare, ambasada romana la Tripoli facand in prezent demersuri pentru intoarcea acestora, conform precizarilor facute, sambata, de MAE, informeaza Mediafax.

Ambasada Romaniei la Tripoli face demersuri in vederea parasirii legale a teritoriului libian si a reintoarcerii in tara a unui grup de noua muncitori romani, a comunicat, sambata, la solicitarea Mediafax, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, Ambasada Romaniei la Tripoli se afla in contact cu grupul de cetateni romani de aproximativ o luna, timp in care i-a ajutat pe acestia facand toate demersurile consulare pentru clarificarea situatiei lor.

MAE reaminteste ca, potrivit legislatiei libiene, "la iesirea de pe teritoriul Marii Jamahirii Arabe Populare Socialiste Libiene, cetatenii straini au nevoie de vize de iesire eliberate de catre autoritatile de imigrare la cererea sau cu avizul angajatorului prin intermediul caruia au obtinut viza de intrare".

Ministerul de Externe subliniaza ca autoritatile romane de la Tripoli tin permanent legatura cu grupul de muncitori si le acorda acestora asistenta consulara.

"Noua romani plecati in cautarea unei slujbe au fost sechestrati in Libia. Firma care i-a adus le-a confiscat pasapoartele si i-a lasat in voia sortii, fara acte si fara bani. Cei noua romani au sosit in Libia cu o viza de tip business si urmau sa semneze contractele de munca la fata locului. Li s-a spus ca asa se obisnuieste. Insa in Libia, situatia s-a schimbat la 180 de grade. Un reprezentant al firmei italiene le-a confiscat pur si simplu pasapoartele", a relatat postul de televiziune Antena 3.