In capitala Italiei are loc joi prima intalnire interguvernamentala romano-italiana. La summit-ul de la Roma participa o delegatie a guvernului roman, condusa de Calin Popescu Tariceanu, si o delegatie italiana din care fac parte primul ministru Silvio Berlusconi si ministrul de externe Franco Frattini.

Ministerul de Externe italian a precizat ca "organizarea summitului reprezinta confirmarea vointei ambelor tari de a valoriza numeroasele aspecte ale raportului bilateral, tinand cont si de lucrarile Forului economic asupra noilor oportunitati in relatiile italo- romanesti, organziat miercuri de Asociatia intreprinderilor italiene din Romania Unimpresa, la care a participat si ministrul italian pentru dezvoltare economica Scajola, impreuna cu omologul sau roman".

Obiectivul intalnirii de joi este acela de a produce un salt de calitate in ceea ce priveste raporturile economice si comerciale dintre Italia si Romania, in special in sectoarele energiei, infrastucturilor si noilor tehnologii.

Convorbirile se vor desfasura si pe tema sigurantei publice si justitiei precum si a relatiilor culturale si stiintifice, se arata intr-un comunicat al MAE italian.

Delegatiile celor doua tari vor dezbate si aspecte legate de Tratatul de la Lisabona, iar la sfarsit este prevazuta semnarea unei Declaratii Comune cu efecte operative.

La ora 13 locala este prevazuta o conferinta de presa comuna.