Un roman arestat in Spania pentru falsificarea de carduri aflat de trei saptamani in greva foamei a renuntat aseara la aceasta forma de protest, informeaza un comunicat al Ambasadei Romaniei la madrid. Ambasada Romaniei precizeaza ca a fost contactata de surse din cadrul penitenciarului si arata ca va urmari in continuare acest caz, pentru ca romanului sa i se asigure un proces corect.

Arestat preventiv pentru falsificare de carduri si detinut in Penitenciarul Valdemoro din sudul Madridului, romanul a fost nemultumit de felul in care decurgeau cercetarile in acest caz si mai ales de faptul ca instanta nu doreste sa admita probele pe care el le propune.

  • "Cazul Crulic"

La inceputul acestui an, un roman inchis intr-o inchisoare din Polonia, care intrase in greva foamei in semn de protest, sustinand ca este nevinovat, a murit din cauza infometarii.

Claudiu Daniel Crulic fusese arestat in septembrie 2007 impreuna cu prietena sa, fiind acuzati ca ar fi furat portofelul unui judecator. In inchisoare, Crulic a sustinut ca este nevinovat si a intrat in greva foamei. El a decedat la data de 18 ianuarie, la patru zile dupa ce un tribunal decisese hranirea sa prin perfuzii. Autoritatile romane au aflat de acest caz abia dupa moartea romanului. Familia Crulic intentioneaza sa dea in judecata autoritatile poloneze si MAE roman.

Cazul s-a lasat cu sanctiuni pentru consulul si ambasadorul Romaniei in Polonia, dar si cu demisia ministrului de Externe de atunci, Adrian Cioroianu.