Un val de razii si arestãri a fost declansat de politia italianã in noaptea de ieri la Roma si in noua regiuni din intreaga Italie: Lombardia, Veneto, Lazio, Liguria, Piemonte, Emilia Romagna, Toscana, Marche si Campania.

Tinta principalã a raziilor, denumite in Italia blitzuri, au fost imigrantii. Potrivit Ansa, au fost arestate peste 400 de persoane: greci, albanezi, romani, marocani si chinezi. La operatiune, informeazã surse din ministerul de interne italian, au participat si politistii romani prezenti in Peninsulã.

La Roma, raziile s-au concentrat, azi dimineatã, asupra uneia din cele mai vaste tabere de nomazi din capitalã, in via di Salone. Aici locuiesc circa 700 de strãini, cei mai multi dintre ei provenind din Serbia, Bosnia si Romania. Au fost duse la politie pentru a fi controlate circa 50 de persoane care s-au declarat fãrã documente.

Azi dimineatã, Gianni Alemanno a declarat presei cã "desi tabãra este una autorizatã si una din cele mai importante din Roma, politistii au depistat aici un centru de exploatare a prostitutiei de minori. Ceea ce demonstreazã faptul cã existã arii preocupante de ilegalitate si criminalitate chiar si in taberele autorizate".

Operatiunile de azi se incadreazã in programul electoral cu care noul guvern Berlusconi a castigat alegerile, promitand combaterea imigratiei clandestine si criminalitãtii strãinilor prezenti in Peninsulã. Miercuri, premierul italian si ministrul de interne Roberto Maroni au anuntat cã vor prezenta noul pachet de legi cu privire la siguranta publicã.