Un panou pe care scrie "Interzisa intrarea cainilor si romanilor" a fost asezat in fata unui magazin dintr-un oras spaniol, anunta Antena 3. Magazinul este situat in orasul Alcudia, un municipiu din insula Mallorca, din arhipelagul Insulelor Baleare. Pe panou este inscriptionat „Interzisa intrarea cainilor si romanilor. In caz contrar acestia vor fi alungati", totul pe fondul culorilor drapelului Romaniei. In urma avertismentelor politiei, afisul a fost retras din vitrina magazinului, insa in interior a ramas un altul care contine alte insulte la adresa romanilor, considerati „o plaga in expansiune” si carora ar trebui „sa li se taie mainile”.

Proprietarii magazinului sustin ca au ajuns sa faca acest gest dupa ce ar fi fost furati in repetate randuri in ultima perioada si banuiesc ca infractorii ar fi romani.

Cu toate ca autorii furturilor nu au fost prinsi, proprietara magazinului a declarat presei ca stie ca sunt romani pentru ca a recunoscut limba pe care o vorbeau presupusii hoti intre ei. in urma avertismentelor politiei afisul a fost retras din vitrina magazinului, insa in interior a ramas un altul care contine alte insulte la adresa romanilor, considerati „o plaga in expansiune” si carora ar trebui „sa li se taie mainile”.

Romanii din regiune sunt foarte indignati de aceasta situatie, iar presedintele Asociatiei Romanilor din Mallorca, Sergiu Alexandru Radu, a spus ca in general romanii sunt recunoscuti in insula ca fiind niste oameni muncitori si cinstiti, iar aceasta situatie este prima de acest gen. La randul sau, primarul localitatii a declarat ca situatia este un lucru izolat, iar mai multi locuitori au luat deja pozitie in fata comerciantilor, comentand gestul, mai ales ca in apropierea magazinul se afla in apropierea unei scoli unde sunt inscrisi si elevi romani. In arhipelagul Baleare traiesc in jur de 13.000 de cetateni romani.