PS. Siluan va fi întronizat, joi, ca Episcop Episcop ales al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Ceremonia va avea loc în oraşul Lucca din regiunea Toscana si va incepe la ora 10 cu o liturghie desfăşurată în biserica Sfântul Anastasie din Lucca, urmata de ritualul de întronizare, la ora 12.

"Au fost invitate peste 200 de oficialitati si reprezentanti ai Guvernelor din Romania si Italia, ai Bisericii Catolice si ai presei din ambele tari", a declarat pentru HotNews fratele Tudor, secretar al noii Episcopii. "Probabil ca ceremonia va dura pana in jurul orei 16".

Evenimentul se va termina cu un concert de cantece religioase sustinut de Corul bizantin al Mitropoliei din Iasi.

La slujba de intronizare va participa IPS Mitropolit Iosif al Mitropoliei ortodoxe romane din Europa Occidentala si Meridionala, care va sosi din Franta, alaturi de alti inalti reprezentanti ai BOR si ai altor confesiuni religioase.

Biserica romano- catolica va fi reprezentata de Monsenior Vincenzo Paglia, in calitate de presedinte al Comisiei episcopale catolice pentru ecumenism si dialog.

"Romanii din Italia se gasesc intr-o situatie de dezradacinare spirituala si fizica fata de tara lor, trebuie sa ducem o munca de apropiere fata de persoane si problemele lor cele mai presante. Ma refer in primul rand la saraci, la cei aflati in spitale, la detinuti", a declarat PS Siluan pentru Radio Vatican.

PS Siluan va conduce activitatea celor 75 de parohii ortodoxe romanesti aflate pe teritoriul Italiei, unde slujesc peste 85 de preoti si diaconi.