Intre 8 si 12 mai, la Bucuresti, se desfasoara, Festivalul Copiilor Romani de Pretutindeni „Iarba Verde de Acasa". Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor si va gazdui copii din comunitatile de romani din tarile UE, din Republica Moldova si din Balcani.

La festival, vor participa peste 200 de copii din comunitatile de romani din tarile aflate in jurul granitelor tarii noastre si in zona Balcanilor: Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Albania, Macedonia -, cat si din tari membre ale Uniunii Europene - Italia, Spania, Portugalia, Germania.

In cadrul Galei festivalului, programata pentru data de 10 mai, vor fi prezentate programe artistice cu tematica diversa - folclor, muzica clasica si usoara, dans clasic si modern. Potrivit unui comunicat de presa transmis de Guvern, pe 9 mai, toti participantii vor fi primiti la Palatul Victoria de Dorin Marian, seful Cancelariei Primului-ministru. Cu acest prilej, Dorin Marian le va transmite copiilor un mesaj din partea Primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu si a membrilor Guvernului.