Zeci de cetateni romani au fost condamnati pe tot teritoriul Irlandei, de la inceputul acestui an. Potrivit unor statistici ale politiei (Garda), romanii comit cel mai des furturi de genti din puburi, de produse din magazine, intretin retele de cersetorie si organizeaza gasti pentru mica infractionalitate (furturi din masini, din buzunare). De asemenea, in mod constant sint depistati soferi romani care circula fara asigurare auto.

Iata doar citeva exemple ale infractionalitatii romanesti din Dublin, in acest an:

  • pe 28 martie 12 romani au fost arestati in urma unor raiduri matinale in Tallaght (sud-vestul Dublinului) efectuate de Garda, fiind recuperate si bunuri in valoare de 30.000 de euro; romanii erau specializati pe furturi din locuinte si masini.
  • tot in martie, trei romance au fost prinse la furat in supermarketul alimentar Lidl (salam si cafea); au fost amendate cu cite 250 de euro si avertizate.
  • la inceput de aprilie, o tinara de 22 de ani a fost prinsa furind produse din hipermarketul Tesco, in valoare de 29 de euro; tinara a declarat ca a furat din cauza saraciei, iar judecatorii au lasat-o in libertate, urmind ca femeia sa fie monitorizata.
  • un angajat roman in domeniul curateniei a furat un laptop chiar din firma in care lucra.
  • In urma cu doua saptamini, doi romani au fost arestati pentru ca au organizat o busculada soldata cu furt,  in fata unui bancomat de unde un client tocmai isi retrasese citeva sute de euro.