Un nou caz Mailat ii readuce pe imigrantii romani in atentia opiniei publice din Italia. Un roman a fost arestat, in noaptea de joi spre vineri, in zona Garii La Storta, din nordul Romei, pentru ca ar fi violat si injunghiat o tanara de 31 de ani. Victima este fiica unui reprezentant diplomatic al Ambasadei statului african Lesotho. Spre deosebire, insa, de cazul Mailat, aceasta a scapat cu viata.

Potrivit La Repubblica.it, tanara a coborat din tren, iar la iesirea din gara a fost abordata de catre Ioan Rus, un cetatean roma in varsta de 37 de ani, care a înjunghiat-o in zona abdomenului si a violat-o pe un teren parasit din apropiere. Scena a fost surprinsa de doi tineri care au alertat fortele de ordine. Cazul a fost relatat pe larg de presa din Peninsula (Agentia AGI, TG Com, La Repubblica), care a subliniat asemanarile cu uciderea Giovannei Reggiani, caz in care principalul suspect este romanul Romulus Mailat.

In urma interventiei carabinierilor, agresorul a fost arestat, iar tanara a fost transportata de urgenta la spital în stare de soc. Politistii care se ocupa de caz spun ca fata a fost lovita cu violenta si a riscat sa isi piarda viata.

Episodul a fost preluat de intreaga presa italiana si chiar a intrat pe agenda electorala a lui Gianni Alemanno, candidatul partidului de dreapta Alianta Nationala pentru postul de primar al Romei. Sambata seara, Alemanno a invocat toleranta zero fata de imigrantii clandestini si s-a deplasat la locul în care a avut loc agresiunea pentru a da asigurari locuitorilor ca siguranta publica va fi una dintre prioritatile mandatului sau.