Conform cotidianului Il Giornale, actrita romanca Ramona Badescu isi va prezenta candidatura la alegerile din 13 si 14 aprilie din Italia. Ea ar fi inscrisa pe primul loc in “Lista civica pentru Alemanno”, lista care il sustine pe Gianni Alemanno pentru functia de primar al capitalei. Contactat de HotNews.ro, Simone Turbolente, responsabil al biroului de presa al lui Gianni Alemanno ne-a declarat: “ nu pot confirma sau infirma candidatura Ramonei Badescu.

Ceea ce a aparut in cotidianul Il Giornale este o indiscretie a ziaristului. Noi vom prezenta lista completa a candidatilor abia marti.” Ramona Badescu, la randul ei, nu a contrazis zvonurile cu privire la propria candidatura, ci ne-a spus ca ne poate da mai multe informatii saptamana viitoare. Conform cotidianului Il Giornale, Badescu ar fi refuzat oferta de a candida pe listele Partidului Democrat, principalul partid de stanga din Peninsula.

Ea argumenteaza astfel alegerea facuta: “Imi pare rau, dar avand in vedere experienta comunista din tara mea, nu as fi putut spune “da” unei aliante cu comunistii”. Gianni Alemanno face parte din partidul de dreapta Alleanza Nazionale, din coalitia Il Popolo della Libertŕ, condusa de Silvio Berlusconi. Alemanno este principalul rival al lui Francesco Rutelli, succesorul desemnat al actualului primar, Walter Veltroni, din partea Partidului Democrat.

Ramona Badescu este si membru de onoare in Partidul Romanilor din Italia.