După ce a ascultat într-o dimineață o știre a Radio România Actualități despre lipsa protecției medicale din orașul Bisoca, în județul Buzău, Asociația Socio-culturală RO IBÉRICA 2020 din orașul madrilen Villanueva de la Cañada a decis să ia măsuri și să organizeze donații de măști pentru școală. Cu mare succes: au strâns peste 5.500 de măști într-un timp foarte scurt.

Scoala BisocaFoto: Hotnews

În primul rând, membrii organizației au contactat Primăria și Direcția Școlii din Bisoca, o localitate de aproximativ 2.700 de locuitori și aproximativ 330 de elevi, unde mai mult de jumătate dintre familiile lor trăiesc într-o situație dificilă din punct de vedere economic.

Propunerea a fost întâmpinată de autoritățile române cu mare entuziasm. Mai târziu, asociația s-a mobilizat pentru a colecta măști, făcând apel atât la entitățile publice și private din Villanueva de la Cañada, cât și la partenerii săi și la societatea civilă.

Campania de donații a fost atât de pozitivă încât au primit chiar și o cerere de ajutor prin Facebook: „Ne place inițiativa dvs., dar puteți ajuta și satul Unguriu?”

Organizația a contactat rapid autoritățile acestei localități, situată și în județul Buzău și care are peste 2.000 de locuitori. Cu toate acestea, campania de solidaritate nu s-a oprit aici.

Asociația de ajutor pentru persoanele cu risc Salycoop s-a alăturat inițiativei și, împreună cu RO IBÉRICA 2020, a lansat un proiect de colectare a măștilor pentru aproximativ 400 de elevi și 30 de profesori de la școala din satul Bogdănești, un municipiu cu peste 3.000 de locuitori în județul Vaslui.

Citeşte continuarea pe Presshub.ro