Un număr de 77 de cetăţeni români, aflaţi în Olanda, au revenit sâmbătă în ţară, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă.

Aeronava TaromFoto: tarom.ro

Potrivit comunicatului MAE, citat de Agerpres, revenirea în ţară a celor 77 de români a fost posibilă ca urmare a demersurilor comune ale MAE, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

„Printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc cetăţeni români care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, precum şi un caz medical. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti. Demersurile autorităţilor române au permis şi revenirea unor cetăţeni străini rezidenţi în România, respectiv doi cetăţeni americani, un cetăţean italian, un cetăţean olandez şi un cetăţean britanic”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul de Externe subliniază importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul propriu privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.