MAE, precizări privind cazul Cameliei Smicală, medicul român ai cărui copii au fost luați de statul finlandez

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 0:51 Actualitate | Diasporă


Ambasada Romaniei in Finlanda
Foto: Google Maps
Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seară, referitor la cazul din Finlanda al Cameliei Smicală, aflat în litigiu, că aceasta nu poate solicita azil în interiorul Ambasadei României din Helsinki, întrucât nu se califică pentru acest lucru.

„Cu privire la declarațiile din spațiul public ale doamnei Camelia Jalaskoski (fostă Smicală - n.r.) privind intenția de a solicita azil în Ambasada României la Helsinki și repatrierea sa împreună cu cei doi copii minori ai săi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În cursul zilei de astăzi (vineri - n.r.), ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a dispus ca ambasadorul României la Helsinki să o contacteze de urgență pe doamna Jalaskoski și să o invite la o discuție, la sediul misiunii diplomatice, pentru a clarifica solicitările sale și posibilitățile de asistență consulară, în conformitate cu prevederile legale aplicabile”, a transmis MAE, vineri, într-un comunicat, citat de Mediafax.

Ministerul de Externe a mai precizat că ambasadorul României o contactase deja telefonic, vineri, pe Camelia Smicală, pentru a îi transmite disponibilitatea de a continua discuțiile cu privire la situația ei.

„Astfel, ambasadorul României la Helsinki, Răzvan Rotundu, a contactat-o telefonic pe doamna Jalaskoski și a invitat-o la sediul misiunii pentru o discuție clarificatoare. În cadrul conversației telefonice, ambasadorul României la Helsinki, Răzvan Rotundu, a reiterat întreaga deschidere a Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv a misiunii diplomatice de a continua dialogul, asistența consulară și demersurile în beneficiul doamnei Jalaskoski și a celor doi minori, cetățeni români, cu respectarea dreptului internațional și european și a legislației statului de reședință”, potrivit sursei citate.

MAE adaugă că aceasta a refuzat invitația, „condiționând derularea discuției în sediul Ambasadei de acceptarea solicitării sale de acordare de azil în Ambasadă”.

Astfel, în contextul solicitării Cameliei Smicală de acordare de către statul român a azilului, MAE face următoarele precizările:

„- Azilul este o formă de protecție acordată de către un stat pe teritoriul său (deci nu în interiorul unei Ambasade, al cărei teritoriu, în dreptul diplomatic actual nu este echivalent cu teritoriul statului de care aparține) unei persoane având cetățenia unui alt stat sau unui apatrid și vizează protejarea persoanei în cauză în situațiile în care viața, integritatea fizică sau libertatea acesteia ar fi amenințate pe motivul apartenenței la o rasă, religie, naționalitate, la un anumit grup social sau pentru opinii politice;

- Întrucât doamna Camelia Jalaskoski este cetățean român, această formă de protecție nu este aplicabilă în cazul său;

- Conceptul de azil nu poate fi invocat în relația dintre statele membre ale Uniunii Europene, având în vedere că Uniunea Europeană plasează protejarea drepturilor fundamentale printre valorile sale. Norma UE în materie, respectiv Regulamentul (UE) nr. 604/2013, se referă exclusiv la cererile formulate de cetățeni ai unui stat terț (stat non-membru UE) sau de apatrizi”, a mai arătat sursa menționată.

Totodată, ambasadorul României la Helsinki a exprimat întreaga disponibilitate a Ambasadei României la Helsinki de a prelua cererile de eliberare a unor documente de călătorie pentru cei doi minori, după prezentarea documentelor necesare și cu îndeplinirea tuturor condițiilor prevăzute de lege.

MAE mai menționează că „situația doamnei Camelia Jalaskoski și a celor doi copii minori ai acesteia se află în mod constant în atenția prioritară a Ministerului Afacerilor Externe și a Ambasadei României la Helsinki, care a întreprins, încă din anul 2016, multiple demersuri de asistență consulară pe lângă serviciile locale de protecție a copiilor, autoritățile judiciare competente, Ministerul Afacerilor Externe și alte autorități centrale finlandeze”, conchide comunicatul de presă.


Reacția MAE vine după ce Camelia Smicală a scris, vineri, pe Facebook, că este din nou acuzată că ar vrea să își fure copiii, fiindcă a cerut ajutorul României. Ea a adăugat că cei doi copii solicită să fie aduși în România, prin urmare nu ar putea fi vorba despre o răpire.

„Am fost până în fața ambasadei. Ambasadorul a spus că nu ne poate găzdui în ambasadă, dar că mă invită la discuții. Bănuiesc ca a anunțat poliția care ne-ar fi așteptat la poarta ambasadei. Socialul a sunat și a spus ca din acest moment nu mai vad și nu voi mai vorbi cu copiii vreodată. Maria este la carceră și nu are voie să vorbească măcar cu avocatul ei. Mă acuză iar că aș fi vrut sa fur copiii, pentru faptul că am cerut ajutorul României. Copiii cer sa fie duși în România, deci, chiar și dacă ar fi fost adevărat, nu ar fi fost vorba despre răpire. Aș fi avut milioane de posibilități să fur copiii dacă aș fi dorit. Nu am dorit asta. Pentru siguranța lui Mihai, el s-a dus la un prieten (nu știu unde) iar eu sunt terminată. Repet, Maria este la carceră, fără a avea dreptul de a vorbi măcar cu avocatul ei. Poliția finlandeză ne vânează”, a scris Camelia Smicală, vineri, pe Facebook.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

44870 vizualizari

 • -6 (70 voturi)    
  Statul Roman (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 1:39)

  briciu [utilizator]

  Nu protejaza si nu apara cetatenii romani aflati in strainatate si cu probleme asta se intampla de obicei e o practica veche !!
  Deci daca aveti probleme nu va bazati pe Statul Roman!!
  • +8 (12 voturi)    
   Abuz peste abuz.. (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 13:24)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui briciu

   In primul rand, din articol se intelege ca cei doi copii au doar cetatenie romana. Deci tatal nu este tatal natural? Ceva nu se leaga..

   Daca au exclusiv cetatenie romana, statul roman poate oricand sa-i ia in grija. Daca finlandezul este tatal natural si copiii au cetatenie finlandeza, povestea se schimba complet si nu se poate discuta sub nici o forma de "protectie" din partea statului roman.

   Ambasada poate oferi asistenta consulara mamei si atat. Dar e cam tarziu. Daca a fost deja decazuta din drepturi, e greu de crezut ca interventia ambasadorului va schimba ceva.
   • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 19:23)

    [anonim] i-a raspuns lui pehash

 • -12 (64 voturi)    
  Mda (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 1:51)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Romanii, ca de obicei, prostii prostilor peste tot. Milioane de romani care inghit orice de dragul strainilor, le gasesc mereu scuze si le fac icoane in timp ce ei mictioneaza pe fraierii de romani fara nicio jena!
 • -18 (46 voturi)    
  Serviciile sociale (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 9:34)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  sub auspiciile satanei...
 • -12 (46 voturi)    
  Totuși ce animale și finlandezii ăștia. (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 9:48)

  D_Poroineanu [utilizator]

  Adică o mama și medic îți spun e că finlandezul tau e un animal, abuzează o femeie, și tu să nu-l pui în cușcă?
  Mai rău, vânezi copiii, ii încarcerezi, vânezi mama, doar că au sânge de român. Ce mizerie de drogați de reguli pe care nu le mai pot aplica omenește. Până și Aristotel remarca riscul aplicării de regi fără discernământ, fără umanism, fără pic de judecată.
  In loc să-și arunce în cușcă animalul finlandez, abuzator de femei, și să-l l plimbe prin oraș cu " NU FACEȚI CA EL" pe piept, tot nefericitii de români să fie schingiuiți.

  Săracii copiii aia, ce CALVARIA pe ei din cauza unor roboți deconectați de la orice emoție.
 • -3 (41 voturi)    
  . (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 9:49)

  GemstonePig [utilizator]

  Ceva cumva este ciudat bizar distopic in toate serviciile astea ''sociale'' din tarile nordice.
  • +1 (3 voturi)    
   boala mintala (Duminică, 17 noiembrie 2019, 11:12)

   marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Țările nordice sunt cu totul o boală mintală. Serviciile lor sociale sunt doar una dintre expresiile bolii mintale generalizate.
 • +28 (32 voturi)    
  Au mai fost (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 10:13)

  DanIonita1 [anonim]

  n cazuri de genuri asta. Intotdeauna cand in casatorii mixte (sotii sunt de nationalitati diferite) apar probleme, se intampla astfel de lucruri. Fiecare stat "tine" cu cetateanul lui iar fiecare sot vrea sa duca copii la el acasa. Cum ar fi fost daca cei 2 locuiau in Romania, iar filandezul ar fi incercat in situatia data sa plece cu copii in Filanda? Se intampla exact la fel, era oprit de politia romana.
  La tribunal se va stabilii cui ramane custodia, dar sa nu uitam casa copiilor a fost pana acum Filanda iar fiecare stat cam "tine" cu ai lui. Nu uitati ca am avut si noi cazuri. Intotdeauna ai nostrii au dat hotarari sa ramana copii cu parintele roman iar celalalt parinte a ramas practic fara copii. Deci din pacate concluzia este : atentie mare la casatorii cu straini. Daca iese prost, va iesii mult mai prost decat in tara.
  • -6 (40 voturi)    
   problema e ca statul roman nu-si protejeaza (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 10:47)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

   cetatenii

   alt stat face tot posibilul pt cetatenii proprii , pe cand ambasadele noastre nu fac nimic

   indiferent de situatie acei indivizi nu te ajuta cu nimic ...decit sa iti ia banii pt taxe..atit
   ...
 • +12 (44 voturi)    
  Citind declarațiile, minciuna dnei este evidentă (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 10:17)

  hic sunt leones [utilizator]

  Nu există stat democratic în lumea aceasta - iar Finlanda este o democrație puternică - în care o persoană să nu aibă acces la asistență juridică.
  Cred că noțiunea de „carceră” a dispărut până și în statul nostru barbar, darămite în Finlanda (nu știu cine este Maria, însă, dacă este unul dintre copii, cu atât mai mult nu pot crede că este ținut într-o „carceră” de o autoritate din statul finlandez).
  Ce știu copiii despre România de „cer să fie duși” acolo?!
  Lasă vrăjeala, dna; autoritățile finlandeze te vor ajuta cu siguranță să-l pedepsești pe soț/partener de abuzurile la care se presupune că ai fost supusă, însă nu te vor ajuta niciodată să abuzezi de copiii dumitale.
  • +9 (29 voturi)    
   Excelent comentariu ! (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 11:55)

   val111 [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

   Ma bucur sa citesc, in sfirsit, un comentariu rezonabil, de om care gindeste si analizeaza niste informatii.

   Din pacate, un comentariu gindit devine o exceptie extraordinara pe acest site !
   • 0 (0 voturi)    
    anume ce e atat de "gandit"? (Vineri, 22 mai 2020, 23:01)

    2cents [utilizator] i-a raspuns lui val111

    Chiar nu vad ce anume va face sa cadeti pe spate la asa un comentariu. In afara de zeflemea si dat cu parerea la greu nu vad absolut nimic. Ah, ba mai e ceva: prezumtia ca mama isi abuzeaza proprii copii...Nu cred ca multi oameni normali pot sa aibe astfel de prezumtii doar citind cateva randuri. Deci repet: ce anume e atat de bine gandit la acest comentariu??
    • 0 (0 voturi)    
     Faptul că e scris de cineva inteligent (Sâmbătă, 23 mai 2020, 11:31)

     hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui 2cents

     și că este o analiză obiectivă a speței îl face așa.
     Eu nu prezum nimic, am citit ce vrea să facă doamna (să separe copii de tată - despre care nu avem niciun alt motiv să considerăm că este abuziv decât cuvântul doamnei, care e greu de crezut, dacă nici după 4 ani de presupuse abuzuri n-a catadicsit să facă plângere la poliție împotriva acestuia) și mi-am scris analiza.
     Eu nu fac parte din categoria celor care gândesc situațiile cu sufletul - „e femeie, știu eu femei abuzate, bărbat-meu mă bate, deci sigur și ea este abuzată sărmana” - eu analizez fapte (declarațiile, în anumite cazuri, sunt tot fapte), iar dna este de o iraționalitate frapantă.
 • +29 (49 voturi)    
  stirea este partinitoare, nu prezinta ambele parti (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 10:19)

  outside_the_wall [utilizator]

  Locuiesc in Finlanda, iar realitatea de aici nu pare sa se potrivesca cu ceea ce scrie in articol. Daca intr-adevar a fost abuz (desi ma indoiesc foarte tare), adevarul va iesi la lumina. Finlanda nu e Romania, aici drepturile omului (si ale copilului, bineinteles) sunt respectate. Parerea asta pare a veni de la respectiva femeie, sursa nu e indicata: „În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă. ” De ce nu contactati autoritatile pentru a da o parere oficiala, preferand sa spuneti DOAR parerea respectivei? Aici, daca iti bati copilul, da, e considerat abuz si pierzi drepturile parintesti! Contactati autoritatile si aflati ce s-a intamplat cu adevarat! Daca tot vreti sa faceti stiri obiective.
  • -15 (33 voturi)    
   Si (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 10:49)

   briciu [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

   Daca ti bati sotia esti premiat ??
   • +6 (22 voturi)    
    pe ce te bazezi cand spui ca a batut-o? (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 12:20)

    demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui briciu

    ..sper ca nu pe declaratia unilaterala a impricinatei.
    • +5 (5 voturi)    
     se pare ca (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 16:00)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

     Ar fi un medico-legal cu ea un pic stransa de gat.
     Nu e greu un search pe google pentru mai multe articole/interviuri pe tema. Nu spun ca nu poate minti cand spune ca exista asa ceva sau ca sotul iubitor acuzat a facut pe translatorul la politie in perioada cand ea nu stia limba, dar sunt chestii foarte usor verificabile. Daca nu de un jurnalist, atunci de statul roman. Doar finlanda e stat de drept, cum sustin unii, si nu s-ar preta sa ascunda sau sa nu raspunda.
    • -3 (3 voturi)    
     pai... (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 16:07)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

     ... daca zice muierea ca e medic (retineti aceasta mentiune) si e romanca, trebuie s-o credem...
     • 0 (0 voturi)    
      misogin si cam atat (Vineri, 22 mai 2020, 23:03)

      2cents [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

      misogin si cam atat... cu restul stati rau de tot. Probabil nici macar nu sunteti de nationalitate romana. Mizerabil comentariu
  • +3 (17 voturi)    
   Excelent comentariu (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 11:56)

   val111 [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

   Ma bucur sa citesc, in sfirsit, un comentariu rezonabil, de om care gindeste si analizeaza niste informatii.

   Din pacate, un comentariu gindit devine o exceptie extraordinara pe acest site !
  • +10 (18 voturi)    
   mda (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 12:03)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

   Cred ca e o greseala sa pleci de capul tau cu copiii care nu sunt doar ai tai, trebuia sa apeleze la autoritati. Dar nu inteleg de ce nu sunt lasati copiii cu mama (abuzata sau nu)....de autoritati zic. Are probleme psihice mama, probleme cu alcoolul? Daca nu, copiii trebuie sa stea cu mama, nu cu serviciile sociale.
  • -1 (13 voturi)    
   Raspuns (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 14:38)

   Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

   Statele nordice sunt regimuri autoritare subtile si rafinate. Daca statul in ro confisca copii pt o palma la fund, 99% dintre romani traiau in orfelinate. Nu sunt prea convins au iesit mai buni cetateni copiii care nu au fost pedepsiti fizic. Statul si politicienii nu ar trebui sa se bage in patul si bucataria cetatenilor.
   • -3 (5 voturi)    
    asa e... (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 16:09)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

    femeia nebatuta e ca o casa nematurata :)))
 • +17 (19 voturi)    
  Este o poveste veche. (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 10:20)

  asavreau [utilizator]

  Nu a fost văzută atunci?
 • -19 (39 voturi)    
  normal (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 10:20)

  martel55 [utilizator]

  daca esti cetatean roman statul roman nu te apara, in schimb ne umple de imigranti musulmani care nu vin aici decat cu unicul scop de -si impune propria conceptie despre societate....ca romani am ajuns cetateni de rangul doi in fata propriului stat in timp ce imigrantii sunt tratai ca cetateni de rangul 1, sunt adusi in tara fara sa ni se spuna nimici, si instalati aici pe banii nostri....ne meritam soarta atata timp cat votam politicieni progresisti care nu dau doi bani pe proprii cetateni insa mor de grija unor invadatori
  • +19 (29 voturi)    
   unde esti tu umplut de imigranti musulmani? (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 11:08)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   de acord, poate ca e o problema prin Germania, Franta, Belgia, Italia etc, dar de unde pana unde ar fi "plin" de ei in Romania? aberezi cap-coada.
   Avem cateva mii de refugiati si imigranti economici, la o populatie de min 15 milioane romani in tara, suntem departe de a fi 'umpluti", nu e ca si cum te-ai ciocni de ei peste tot.
   Si pana la musulmani si alte categorii de imigranti si refugiati (sunt totusi categorii diferite!), avem si noi problemele noastre cronice cu minoritatea (in unele locuri majoritatea) roma, cu saracia crunta, marginalizarea etc.
  • +4 (22 voturi)    
   Patriotule, vesti bune! (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 11:21)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   "Patriotule", vesti bune!

   Cum, necum, ai intors-o pe ce te doare pe matale "imigrantii musulmani". Am vesti bune in directia asta:

   - Romania NU are "cota" de imigranti pentru ca niciunul NU VREA sa vina acolo (evident, "patriotii" romani isi fac datoria)
   - cei care candva, absolut contra vointei lor, au ajuns in Romania, s-au intalnit cu proverbiala "ospitalitate romaneasca" si "patriotismul" unora ca tine. Rezultatul? Au fugit ca dracu' de tamaie. Se intorc inapoi in zone bombardate, doar sa nu ramana in Romanika!
   -chiar cei nemusulmani care nu reprezinta "un pericol" nicaieri in lumea civilizata, vietnamezii, spre exemplu, CU VIZA DE MUNCA IN ROMANIA, sunt prinsi pe la granita de vest, dovada a modului in care sunt tratati in Ro.

   Citeste comentariile celelalte. Spune in cate vezi o abordare echilibrata a situatiei si in cate vezi doar batai cu caramida in piept specifice neamului prost si taliban.
 • -11 (35 voturi)    
  nu stiam (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 10:31)

  Cata79 [utilizator]

  ca avem postaci muritori de foame platiti si de finlandezi sa dea minusuri pe hotnews
  :))))))))))
  • +5 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 11:11)

   [anonim] i-a raspuns lui Cata79

 • -11 (23 voturi)    
  Finlanda e o mare democrație. (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 11:22)

  D_Poroineanu [utilizator]

  In Finlanda nu se bat femeile.
  In Finlanda bărbații nu sunt alcoolici.

  Păi mai mari susținători la general că să vă apărați modestul statut într-o o țară vitregă, o fi Finlanda condusă de roboți dar de data asta au greșit. Putem să recunoaștem asta fără să scârbim propria țară, de origine? Evident că nu. Regula e regula. Regulatul la cap naște roboți.
  Deci un bețivan cu capul plin până la refuz de Finlandia își bate soția, abuzează copii, se poartă animal.
  Femeia, complexata, în loc să-i pună sticlă pisată în mâncare, cum ar fi logic, îl amenință pe câine că " plec la mana cu copiii dacă mă mai bați". Tradițional pentru a încerca trezirea unui bețivan.
  Animalul, în loc să se trezească din betie, să se trezească la uman, da telefon și distruge viața copiilor, a nevestei și le-a lui. Posibil că a lui era deja distrusă. Alcoolic=Depresie.
  Statul, compus din 80% depresivi și obsedați de reguli, desăvârșește distrugerea. Disperată, femeia OM critică statul de roboți. E aruncată în pușcărie 6 luni.
  Lipsade lumină, alcoolul, depresia face din om, robot. Și aici avem un caz de robotizare.
  Statul român trebuie să intervină. Copiii vor în România. Vor sa se bucure de viață, vor umanism.
  Robots leave the kids alone!
 • -6 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 11:46)

  [anonim]

 • -4 (22 voturi)    
  hm (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 12:01)

  Xorciser [utilizator]

  Lasand la o parte cazul social, mi se par usor tampite afirmatiile ambasadei. O dau in tehnicalitati stupide (cetateanul unei tari nu poate cere azil in aceeasi tara), si de fapt rateaza fondul problemei- acela ca Romania trebuie sa isi protejeze cetatenii.

  Teritoriul ambasadei nu este asimilat teritoriului tarii respective? OK, pai si cum a stat Assange in Ambasada Ecuadorului in Londra atatia ani, daca in dreptul international ambasada nu este asimilata teritoriului? Nici o tara democratica nu va intra cu forta in ambasada altei tari, totul depinde de statul roman daca o primeste sau nu in ambasada.

  Cred ca ar fi necesare mai multe lamuriri, in primul rand daca copiii au doar cetatenia finlandeza sau si pe cea romana, si intr-adevar ar trebui verificata si versiunea autoritatilor finlandeze. Dar pana atunci cetateanul roman trebuie protejat.
 • +13 (25 voturi)    
  ciudat (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 12:57)

  albik [utilizator]

  doamna nu pare sa aiba nevoie de ajutor, il refuza, conditioneaza autoritatile romane, vorbeste de carcera in Finlanda, politia finlandeza o "vaneaza", asitentii sociali o ameninta ca nu-si va mai vedea copii vreodata etc. Mie imi par minciuni si exgerari, daca era prin Somalia era credibil, dar in Finlanda? Trebuie sa auzim si cealalta parte, versiunea completa.
 • -6 (14 voturi)    
  Aurescule, da-ti dracului demisia ! (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 15:28)

  KTerinca [utilizator]

  Cetatenii romani nu sunt Insula Serpilor.
  Sunt oameni.
  • +3 (7 voturi)    
   rumanu... (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 16:11)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui KTerinca

   ... trebuie sa invete odata ca pe langa drepturi, are si responabilitati.
 • -1 (11 voturi)    
  El Traficante (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 16:37)

  ww [utilizator]

  Ce mai conteaza doi copii pentru cel mai mare traficant de carne vie din Europa, care e statul român? Doar sub protectia si nepasarea sa criminala actioneaza cele mai salbatice retele, asa ca pentru ce sa se agite?
 • -1 (7 voturi)    
  Premizele subiectului (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 16:55)

  spirache [utilizator]

  Tot apelul Cameliei Smicala suna foarte panicard pentru o situație de extremă severitate(luarea copiilor) ivită încă de acum 4 ani. Azil pentru cine? Pentru ea? Pentru ce? De ce fuge? Daca, într-adevăr, copiii sunt la "carceră", cere azil pentru ea și copiii rămân singuri? Nu are logică. Trebuie săpat și văzut ce s-a întâmplat de s-a ajuns la situația asta. Citesc de psihologi, neonatologi, episcopul Macarie. Nu știu exact despre ce este vorba, dar intuiția îmi spune că e vorba de un bigotism aparte românesc (aia care se târăsc 2 km împrejurul mănăstirilor) care proiectat pe familie nu s-a potrivit mentalităților ateiste finlandeze. Dar poate adevărul e dincolo de noi! :)
 • -3 (7 voturi)    
  Stat care nu își apără cetatenii (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 18:17)

  Koczka [utilizator]

  Poate că la azil nu s-ar califica doamna l, Dar faptul că doi copii români au fost abandonați la dispoziția autorităților finlandeze este de neacceptat. Explicațiile penibile ale așa-zisului ambasador nu explica nimic. Minciuni cum ar fi acela că ambasada nu este teritoriu românesc sfidează bunul simt. Nu numai ambasada dar fi autovehiculele cu insemne oficiale sunt teritoriu al statului respectiv. D-nul ambasador ar trebui sa rezolve problema sau dacă nu să-și caute alta meserie.
 • +2 (4 voturi)    
  pacat de copii (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 22:50)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  Stimata doamna,mai bine stateati in Romania unde,ca doctorita ati fi castigat destul de bine,decat sa plecati la nordicii aia betivi,sa va casatoriti cu unul dintre ei si sa mai faceti si doi copii...Pe undeva,v-ati facut-o si cu mana dumneavoastra.Sincer imi pare rau .
 • -1 (7 voturi)    
  Pentru domnul ambasador romanii sunt niste vite! (Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, 23:00)

  V. Istina [utilizator]

  Pasca masii de ambasada! Ce constiinta e asta, sa stii ca ii vor fi luati copii unor cetateni romani care iti cer ajutorul, iar tu sa vii cu scuze ridicole de tipul "nu va calificati", "nu indepliniti conditiile".

  Pai da' anafura masii tu ce porti in cutia craniana, de nu poti sa gasesti o solutie ca sa-i ajuti pe fratii tai, si daca tu nu, sigur gaseste altcineva mai destept o solutie, daca o ceri! Dar sa-i lasi in plata Domnului, din lasitate si comoditate "diplomatica" asta e o... ticalosie pe care nu ti-o poate ierta Dumnezeu.

  Unei familii de romani li se iau copiii (sa zicem ca exista sansa de 1/1 milion sa fie motive false si aberante, deci exista sansa asta, in mod real!) si ambasadorul Romaniei... ii lasa de izbeliste!

  Asta e statul roman, asa a fost in ultimii 80 de ani cu cetatenii sai. De parca am fi vite. Si se mira cum de venim la mitinguri si la vot in diaspora.

  Venim ca suntem romani, nu ca voi, lipitori ticaloase, cocotati pe functii pe care nu le meritati!

  Mare mizerie din partea unui ambasador al Romaniei, sa uite pentru cine lucreaza!

  Trist si revoltator.
 • +3 (7 voturi)    
  Oricât de educat tot rumânul ecde vină (Duminică, 17 noiembrie 2019, 10:54)

  D_Poroineanu [utilizator]

  Plin de români locuitori în Finlanda pe aici. Cum sar ei la gâtul românilor din țară. Troglodiți, necivilizați, etc. Merci! Poate nu vă mai întoarceți în veci.

  Și puneți naiba diacritice că nu se pot citi textele voastre.

  Cu toate că mama e medic tot ea e acuzată de lipsă de înțelegere.
  Dacă tatăl e un bătăuș de femei nu poate fi decât un tăietor de lemne sau crescător de reni. Să accepți trimiterea copiilor la orfelinat e o crimă. Definitiv omul e bolnav psihic. Hai, că nu e greu. 30% din finlandezi sunt declarați în depresie, pot fi 50% ușor. Medicamentele nu rezolvă nimic. Când natura și-a luat mana de pe tine, cimitirul e singura soluție.

  Femeia fiind OM n-a acceptat abuzul psihic și fizic la care sunt supuși finlandezii de mici pentru a îndura lungile nopți depresive
  Am un amic care s-a însurat cu o finlandeză ( blonda, bună dar dusă) și a adus-o în România. O nebună! Ținea copilul în frig, urla săracul de auzea toată strada. Îi dădea să mănânce vegetarian, saune de la 6 luni. Vedea numai energii ( energia nu se vede), tot felul de entități ( proiecțiile unei minți ieșite din bucle), simțea la distanță ( prostia din cap). Până la urmă a dat-o dracului. Tipul e muzician, are formația lui de rock.
  Românii și când sunt nebuni ( artiști) sunt mai zdraveni decât nordicii sănătoși. Ha, ha, ha! Nu vă convin exagerările hai? Nu le mai practicați atunci!
  • 0 (2 voturi)    
   iar tu, (Joi, 21 noiembrie 2019, 9:38)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui D_Poroineanu

   Te bazezi pe exceptii si generalizezi aurea. Finlandezii sunt rai, betivi, deplasati. Romanii sunt buni, familisti, zdraveni la cap. Finlanda e o tara abuziva, Romania e o tara normala. Fugi cu cercul, bre!
 • +1 (5 voturi)    
  Misoginii (Duminică, 17 noiembrie 2019, 13:33)

  Setalcott [utilizator]

  #I am with her
  #Believe all women
 • 0 (2 voturi)    
  pana una alta (Duminică, 17 noiembrie 2019, 18:20)

  hanu [utilizator]

  copii aia fara mama sunt probabil tarati pe viata. Daca voi credeti ca staul are grija de copii mai bine decat parintii naturali...pfff
 • 0 (0 voturi)    
  ambasadorul este Alba ca Zapada (Vineri, 22 mai 2020, 23:14)

  2cents [utilizator]

  majoritatea celor care comenteaza pro-finlanda pe aici au legatura unii cu ambasada iar altii sunt pur si simplu hateri/troli. Asa incercati sa aparati obrazul ambasadorului? Mai bine ar incerca sa faca ceva constructiv decat sa toace banii degeaba


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by