Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care tranzitează Aeroportul El Prat din Barcelona, Spania, că activitatea pe aeroport va fi afectată, sâmbătă și duminică, din cauza grevei personalului de „handling” asigurat de Iberia, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Aeroportul El Prat din BarcelonaFoto: Wikimedia Commons

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează Aeroportul El Prat- Barcelona că, în perioada 27-28 iulie 2019, activitatea pe aeroport va fi afectată din cauza grevei personalului de „handling” asigurat de IBERIA. Informațiile au fost confirmate de AENA (autoritatea spaniolă de navigație aeriană), care estimează că vor fi afectate aproximativ o mie de zboruri naționale și internaționale. Se recomandă cetățenilor români să consulte site-ul oficial al companiilor aeriene cu care călătoresc pentru a se informa asupra stării zborurilor programate”, se arată în comunicatul MAE transmis sâmbătă și citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, „cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 334 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Barcelona: +34 661 547 853”.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet barcelona.mae.ro, respectiv www.mae.ro, şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.