Patru români au decedat în urma unui accident rutier produs duminică dimineață în apropierea localității Cesena din Italia, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Mediafax.

politie ItaliaFoto: Captura Twitter

„Consulatul General al României la Bologna urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs în dimineața zilei de 14 iulie 2019 în apropierea localității Cesena, incident în care patru cetățeni români, rezidenți în Republica Italiană, și-au pierdut viața. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la identitatea persoanelor decedate și circumstanțele producerii incidentului”, au transmis, luni, reprezentanții MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

Ministerul mai precizează „faptul că oficiul consular nu a fost notificat de autoritățile italiene în legătură cu acest accident, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară”.

„Consulatul General al României la Bologna monitorizează cu prioritate situația, este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, conchide sursa citată.