Câțiva suporteri români prezenți la meciul în care CFR Cluj a remizat în Suedia cu Malmo au profitat de ocazie pentru a afișa în tribune un banner cu mesajul anti- PSD care a acaparat atenția mediei românești din ultimele zile, după cum relatează un cititor HotNews.ro.

Protest anti-PSD la meciul Malmo - CFR ClujFoto: cititor HotNews

Povestea de miercuri seară a celor câțiva amici români care trăiesc în Suedia și Danemarca începe cu aducerea celor două bannere cu mesaj anti-PSD pe stadionul din Malmo, după ce acestea sunt inspectate la intrare și accesul cu ele în stadion le este permis.

Aceștia relatează că problemele au apărut în momentul în care doi jandarmi români detașați la meciul de pe Malmo New Stadium au sesizat mesajul de pe bannerul suporterilor români și au contactat jandarmeria suedeză. Aceștia din urmă au insistat ca bannerele să fie strânse deoarece „au aflat de la colegii români” că mesajul este „politic” și „defăimător”. În ciuda presiunilor jandarmilor români ca bannerele să fie confiscate, acestea au fost doar luate în custodie de polițiștii suedezi, fiind înapoiate la sfârșitul meciului suporterilor români.

„În momentul în care am desfășurat bannerele ... cei doi reprezentanți ai jandarmeriei romane ... au luat legătura cu polițiștii suedezi ... și aceștia ne-au cerut să strângem bannerele ... motivând că au aflat de la colegii români ... că au un mesaj politic defăimător.jandarmii români au insistat ca bannerele sa ne fie confiscate. Polițiștii suedezi au spus că nu pot, decât să le ia în custodie, până la sfârșitul meciului”, ne-a scris cititorul HotNews.ro, care îi acuză pe cei doi jandarmi că „au acționat în interesul PSD”.

Amicii români expatriați au continuat protestul pe stadionul din Malmo după finalul de meci, când camerele de filmat s-au oprit.

„Nu suntem niște frustrați, limitați mental și lexical ... insistăm însă să dăm frâu liber nemulțumirii noastre față de acei politicieni (mare parte, membrii PSD) care batjocoresc pur și simplu Romania și poporul român. Expresia M_IE PSD se aplică figurat.... pentru că, deocamdată alte mijloace nu avem. Ca le place sau nu celor de la PSD această expresie a devenit parte din conștiința poporului”, a mai scris cititorul HotNews.ro.