La Castellon se deschide, luni, 28 ianuarie, un nou consulat romanesc. Consulatul de la Castellon va deservi cetatenii romani care locuiesc in Comunitatea Valenciana - provinciile Castellón, Valencia si Alicante, se arata intr-un comunicat al Secretariatului General al Guvernului, remis HotNews.ro. Deschiderea noului consulat va reduce considerabil distantele pe care romanii trebuie sa le parcurga pentru a beneficia de servicii consulare. Pana acum, cetatenii romani erau deserviti la Barcelona, fiind nevoiti sa parcurga chiar si intre 400 si 600 de kilometri pana la consulat.

La inaugurarea consulatului va fi prezent si secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, care va avea intalniri cu personalul consulatului si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din provincia Castellon.

In ceea ce priveste consulatul de la Barcelona, acesta isi va mari programul de lucru cu publicul de la 4 la 6 ore zilnic. In plus, incepand cu data de 4 februarie, cand se vor finaliza lucrarile de amenajare si extindete a consulatului din Barcelona, cetatenii romani vor avea acces in noile spatii, nemaifiind obligati sa astepte in strada.