Doi cetateni romani au fost condamnati miercuri la pedepse cu inchisoarea pentru trafic de persoane in Irlanda de Nord, scrie Agerpres. Fratii Decebal si Spartacus Mihai, membri ai unui grup infractional organizat, si-au recunoscut vinovatia privind fapte de proxenetism, trafic de persoane in vederea exploatarii sexuale, dobandirea de proprietati ilegale si conversia unor astfel de proprietati, a comunicat politia nord-irlandeza.

Decebal Mihai, in varsta de 28 de ani, a primit o pedeapsa cu inchisoarea pe patru ani, dintre care doi cu suspendare, iar Spartacus Mihai, in varsta de 21 de ani, a fost condamnat la trei ani de inchisoare, de asemenea cu supendare pentru jumatate din termen.

Procurorii au salutat pedepsirea pentru prima data a traficului de persoane si a exploatarii sexuale in Irlanda de Nord.

Inspectorul-sef Mark Bell din cadrul unitatii politiei nord-irlandeze pentru combaterea sclaviei moderne si a traficului de persoane a declarat ca fratii Mihai au fost arestati in urma uneia din cele mai extinse anchete a unor astfel de infractiuni in Irlanda de Nord.

"Fratii faceau parte dintr-un grup infractional organizat romanesc, implicat in traficarea unor femei in si din Irlanda de Nord, in scopul exploatarii sexuale", a declarat Bell.

Cel mai mare dintre frati a castigat circa 150.000 de lire din traficul de persoane, din decembrie 2013 pana in aprilie 2017. Celalalt a obtinut 27.000 de lire, din decembrie 2014 pana in mai 2017.