Romanca ranita in Malta dupa ce un copac a cazut pe masina in care se afla este in stare stabila, anunta Ministerul Afacerilor Externe (MAE), referindu-se la incidentul soldat si cu moartea sotului femeii, noteaza News.ro. Institutia precizeaza ca femeia va beneficia de intreaga asistenta consulara necesara, inclusiv in ceea ce priveste repatrierea trupului neinsufletit al sotului ei.

Referitor la situatia generata de conditiile meteorologice nefavorabile din Malta, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari: Potrivit datelor obtinute de catre reprezentantii oficiului consular de la Catania, un cetatean roman a decedat si altul a fost ranit. Persoana ranita a fost transportata la o unitate medicala din zona, starea de sanatate a acesteia fiind stabila. Reprezentantii oficiului consular au luat legatura, in regim de urgenta, cu cetateanul roman spitalizat. Acesta a precizat faptul ca starea sa de sanatate este stabila si ca membrii de familie au fost informati cu privire la acest incident", anunta MAE.

Conform ministerului, "Consulatul Romaniei la Catania monitorizeaza cu prioritate situatia, este in contact atat cu autoritatile locale, cat si cu cetateanul roman si va oferi intreaga asistenta consulara necesara, inclusiv pentru indeplinirea formalitatilor legate de repatrierea trupului neinsufletit al persoanei decedate".

Un roman in varsta de 38 de ani a murit dupa ce masina pe care o conducea a fost lovita de un copac care a fost doborat de vantul puterni din orasul maltez Mriehel, a anuntat politia, conform presei locale.

Singurul pasager din masina, sotia sa, in varsta de 32 de ani, se afla la spital dupa ce a suferit rani grave.

Cei doi romani locuiau in orasul Mosta, un oras din regiunea nordica a Maltei.