Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Grecia ca serviciul grec de meteorologie a declarat cod galben de vreme nefavorabila in perioada 10-11 februarie 2018.

Potrivit unui comunicat al MAE remis sambata si citat de Agerpres, sunt prognozate ploi abundente, furtuni, caderi de zapada si vanturi puternice, fiind afectate urmatoarele zone: 10 februarie - insulele Ionice, vestul zonei continentale si al Macedoniei, Peloponez, Epir, Insulele Sporadice, Evia, insulele din nordul Marii Egee, Insulele Ciclade si Creta; 11 februarie - Peloponez, insulele din estul Marii Egee, vestul zonei continentale si al Macedoniei, estul Macedoniei, Tracia, insulele Ionice, Epir, insulele din nordul Marii Egee, Macedonia Centrala, Tesalia.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879 si +302106728875, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie si aplicatia "Calatoreste in siguranta", care ofera informatii si sfaturi de calatorie.