Un cetatean roman a fost evacuat in siguranta din Yemen, duminica, pe traseul Sayyoun - Amman - Bucuresti, anunta Ministerul Afacerilor Externe. "Ministerul Afacerilor Externe continua eforturile de evacuare in siguranta a cetatenilor romani aflati in Republica Yemen si ramane in legatura permanenta atat cu acestia, cat si cu toate autoritatile competente din regiune", mai arata institutia.

Pe tot parcursul deplasarii, romanul a fost in legatura cu Ambasada Romaniei din Regatul Hasemit al Iordaniei, iar reprezentantii misiunii diplomatice romane de la Amman au acordat permanent asistenta consulara in vederea repatrierii pe cale aeriana, prin identificarea unei modalitati optime de evacuare, emiterea documentelor de calatorie si asigurarea indeplinirii formalitatilor de imbarcare. Ministerul Afacerilor Externe mai spune ca a suportat in intregime costurile aferente transportului pentru cetateanul roman repatriat.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe este in continuare postat un avertisment de calatorie pentru Yemen, care contine nivelul maxim de alerta, respectiv "Pericol major - parasiti imediat zona sau tara!".

Ministerul Afacerilor Externe le cere romani prezenti in zonele de conflict sa contacteze misiunile Romaniei din teritoriu pentru a-si inregistra prezenta, astfel incat sa poata beneficia de asistenta si protectie consulara.