Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a contactat de urgenta misiunea permanenta a Romaniei de la Berlin si Consulatul General de la Bonn pentru informatii legate de incendiul din Bergkamen (Germania) si a creat o celula interministeriala de criza, al carei obiectiv este oferirea de asistenta imediata romanilor implicati in caz, anunta Agerpres.

'Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a contactat de urgenta misiunea permanenta a Romaniei de la Berlin si Consulatul General de la Bonn pentru furnizarea de informatii si a creat o celula interministeriala de criza, al carei obiectiv este oferirea de asistenta imediata romanilor implicati in caz. MRP se afla in contact permanent cu autoritatile locale si asteapta cu celeritate informatii cu privire la masurile luate de partea germana in vederea identificarii mobilului atacului', a informat ministerul prin intermediul unui comunicat.

MRP a precizat ca 'este aproape de comunitatea romaneasca din Germania si urmareste cu maximum de interes' cazul incendierii imobilului din Bergkamen, locuit si de cetateni romani.

'Ministrul pentru romanii de pretutindeni, Andreea Pastirnac, a avut o convorbire cu ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, Cord Meier-Klodt, in care a solicitat de urgenta ambasadorului detalii privind persoanele ranite si asistenta care li se acorda cetatenilor romani ramasi fara locuinta. In cadrul convorbirii, ministrul Andreea Pastirnac si-a exprimat intreaga solidaritate cu victimele cetateni romani si a solicitat cu celeritate o pozitie oficiala a partii germane privind cauzele incendiului', a precizat sursa citata.

Peste 30 de persoane au ajuns la spital, vineri, in urma unui incendiu petrecut intr-un imobil din Bergkamen, Germania, in care locuiesc si cetateni romani.