Mai multe autoturisme si autobuze inmatriculate in Romania sunt blocate in nord-estul Bulgariei din cauza viscolului, MAE anuntand ca a luat legatura cu autoritatile de la Sofia care au instiintat Ministerul ca un echipaj de politie si un utilaj de deszapezire vor insoti vehiculele pana la granita Vama Veche, transmite News.ro.

"Au fost efectuate, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile de la Sofia si cele locale in vederea derularii actiunilor necesare pentru deszapezirea zonei si transportarea in siguranta a cetatenilor afectati spre granita cu Romania. In urma acestor demersuri, autoritatile bulgare au asigurat un echipaj de politie si un utilaj de deszapezire pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, in prezent autoturisme si autobuze cu cetateni romani fiind insotite pe acest traseu, pana la punctul de frontiera Durankulak-Vama Veche", anunta MAE.

Misiunea diplomatica se afla in contact permanent cu cetatenii romani si este pregatita pentru a acorda asistenta consulara in caz de necesitate.

Ministerul Afacerilor Externe reitereaza atentionarile de calatorie, emise inca din data de 5 ianuarie 2017, adresate cetatenilor romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Bulgariei referitoare la inrautatirea severa a conditiilor meteorologice. Informatii referitoare la conditiile meteorologice si restrictiile de circulatie impuse de autoritatile bulgare sunt actualizate si postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica Sfaturi si alerte de calatorie - http://www.mae.ro/travel-alerts.