Un cetatean roman dat in urmarire internationala a declansat o altercatie la bordul unui avion de pasageri care se deplasa din Belgia spre Malta, situatie care l-a fortat pe comandantul aeronavei sa aterizeze de urgenta in Italia, unde romanul a fost arestat.

Altercatia a izbucnit in timp ce avionul companiei Ryanair decolat din Bruxelles zbura la altitudinea de 10.000 de metri in drumul spre Malta, informeaza cotidianul Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Circa zece persoane au fost implicate in agresiunile generate de un roman care ar fi fost in stare de ebrietate, iar scena a fost filmata de un pasager.

Nicio persoana nu a fost ranita grav in altercatia care a durat cateva minute si care l-a fortat pe comandantul aeronavei sa decida aterizarea de urgenta pe aeroportul orasului italian Pisa.

Compania Ryanair a confirmat luni dimineata incidentul produs in seara zilei de 3 noiembrie. "Aterizarea de urgenta a fost decisa din cauza unor pasageri care au provocat o altercatie", a transmis Ryanair, explicand ca asistentii de bord au incercat sa detensioneze situatia.

Dupa aterizare, persoanele implicate in violente au fost audiate de politia italiana. S-a decis arestarea romanului acuzat ca a generat incidentul. Este vorba de Cristian Ioan S,. un barbat in varsta de 31 de ani care era dat in urmarire internationala de autoritatile romane pentru furt calificat in forma agravata si conducerea unui vehicul fara permis, scrie ziarul Il Messaggero. Autoritatile romane au fost contactate si urmeaza sa declanseze procedura de extradare.