O grupare infractionala constituita din patru cetateni romani a fost arestata de Politia din Noua Zeelanda si condamnata la inchisoare pentru clonare de carduri, informeaza presa neozeelandeza, citata de Mediafax.

Cei patru romani preluau datele bancare pentru noile carduri dintr-o tara, dar nu fraudau conturile victimelor decat in momentul in care ajungeau intr-un alt stat, pe teritoriul respectiv folosind mereu carduri clonate intr-o alta parte.

Prin aceasta metoda acestia deveneau greu de localizat pentru autoritati. O serie de tranzactii suspicioase si descoperirea unor dispozitive de clonare de carduri a condus insa la filarea acestora din partea Politiei din orasul Auckland, din Noua Zeelanda.

Se presune ca cei patru ar fi retras de la bancomate din intreaga lume peste 90.000 de euro.

Politia neozeelandeza i-a arestat pe doi dintre acestia in timp ce incercau sa foloseasca carduri false. Politia a confiscat aproximativ 75 de dispozitive folosite de infractori la comiterea fraudelor.

Romanii au pledat vinovati in fata acuzatiilor, fiecare dintre acestia primind condamnari de cate doi ani de inchisoare.