Un magazin apartinand unor cetateni romani a fost incendiat in noaptea de 8 iulie in localitatea Norwich din Marea Britanie, anunta Ministerul roman al Afacerilor Externe, intr-un comunicat in care adauga ca condamna orice forma de manifestare extremista sau discriminatorie la adresa cetatenilor romani si cere autoritatilor britanice sa previna astfel de incidente.

"Ministerul Afacerilor Externe are in atentie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca avand caracter discriminatoriu. In acest sens, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Londra, MAE a solicitat autoritatilor britanice sa clarifice aceasta situatie si sa previna orice intensificare a tensiunilor sau a oricaror acte ostile la adresa cetatenilor romani din Marea Britanie", se arata in comunicatul MAE.

Statul roman urmareste sa previna, prin cooperarea cu autoritatile britanice, o eventuala escaladare a actiunilor de intimidare la adresa cetatenilor romani si indeamna cetatenii romani care au cunostinta de astfel de incidente sa informeze atat autoritatile britanice competente, cat si Ambasada Romaniei la Londra. MAE adreseaza, totodata, multumiri comunitatii de afaceri din Norwich, care s-a solidarizat si a fost alaturi de familia de romani afectata de incident, se mai precizeaza in comunicat.