Trei imigranti romani, inclusiv un minor, au fost arestati luni, la periferia Romei, intr-o operatiune coordonata de Interpol, fiind acuzati ca au sechestrat timp de trei zile un cetatean german intr-o tabara de romi, relateaza Mediafax.

Politia italiana a descins luni in tabara de romi "Al Karama", in localitatea Borgo Montello, situata la circa 50 de kilometri sud de Roma.

Operatiunea a permis eliberarea unui cetatean german, T.A., in varsta de 32 de ani. Barbatul, ajuns vineri in Italia, trimisese un mesaj telefonic unei rude din Germania prin care anunta ca era sechestrat intr-un container, in tabara de nomazi de la periferia Romei.

Politia germana a sesizat Interpol, care a alertat autoritatile italiene.

In cursul operatiunii, au fost arestati trei cetateni romani - Mirabela I., in varsta de 27 de ani, Vialis B. T., in varsta de 30 de ani, si H.F., in varsta de 17 ani.

Potrivit anchetatorilor, cetateanul german venise la Roma pentru a se intalni cu Mirabela I., pe care o cunoscuse in Germania. Ajuns in Italia, romanca i-a cerut 500 de euro pentru stingerea unei presupuse datorii. Pentru ca a refuzat sa ofere banii, cei trei romani i-au furat portofelul si cheile masinii cetateanului german.

Vehiculul furat a provocat un accident rutier, soldat cu ranirea grava a unei persoane. Cetateanul german a declarat ca a fost sechestrat de duminica intr-un container din tabara de romi "Al Karama".