Sapte cetateni romani suspectati de apartenenta la o retea specializata in furturi au fost arestati preventiv in doua operatiuni efectuate in nordul Elvetiei, informeaza site-ul de stiri Bluewin.ch, citat de Mediafax.

Patru romani au fost opriti duminica dupa-amiaza in punctul de trecere a frontierei Rheinfelden, situat in cantonul Argovia (Aargau), la frontiera Elvetiei cu Germania. In cursul unui control de rutina, in masina romanilor, inmatriculata in Spania, politistii elvetieni au gasit telefoane mobile furate si scule care pot fi folosite pentru spargerea de locuinte.

Cei patru romani, cu varste cuprinse intre 25 si 33 de ani, au fost arestati preventiv sub acuzatia de furt calificat, autoritatile elvetiene suspectand ca sunt specializati in "turism infractional".

Alti trei romani au fost arestati duminica seara in oraselul Wurenlos, situat tot in cantonul elvetian Aargau. Pe numele celor trei romani, cu varste de 30, 39 si 46 de ani, exista mandate de arestare pentru furturi din locuinte.