De 3 ani de zile, "Povesti spuse-n romaneste" aduce din Romania productii de teatru la Londra. "Anul acesta credem ca a sosit timpul sa spunem o noua poveste si sa producem un spectacol nou, 100% romanesc, punand in valoare talentul si entuziasmul a 6 actori tineri extrem de talentati care locuiesc si lucreaza in Marea Britanie. Pentru a strange fondurile necesare productiei in valoare de £1,750 vom demara saptamana aceasta o campanie de crowdfunding pe care speram ca o veti sustine si dumneavoastra", anunta reprezentantii "Povesti spuse-n romaneste". Primul spectacol 100% romanesc produs la Londra este "Viza de clovn/Aliens with Extraordinary Skills" de Saviana Stanescu, care va avea premiera pe 19 martie, la Leicester Square Theatre/Lounge.

Campanie de crowdfundingFoto: Povesti spuse-n romaneste

Click aici pentru mai multe informatii despre campania de crowdfunding si modalitatile in care poate fi sprijinita productia spectacolului "Viza de clovn/Aliens with Extraordinary Skills".

Claudia Cirlig, producatorul initiativei "Povesti spuse-n romaneste", despre spectacolul "Viza de clovn/Aliens with Extraordinary Skills":

  • "Viza de clovn/Aliens with Extraordinary Skills" de Saviana Stanescu

New York, orasul in care oamenii au mereu treaba si-s un pic cam zombie, traind Visul american cu ochii larg deschisi 25 de ore din 24.

Doi imigranti nostimi si talentati, o fata din Moldova si un tanar din Rusia, ajunsi aici pe vize false de artisti de circ, viseaza si ei la o viata noua. Nadia face animale din baloane pe care le vinde in Central Park. Borat (o simpla coincidenta de nume care i-a distrus reputatia) conduce un taxi galben, vorbeste pe mobil la volan si isi cheltuie bacsisul la cel mai popular club de dans exotic din Manhattan.

Iar in circul asta mare care se numeste Viata, pe o canapea de vanzare, cei doi se intersecteaza cu Lupita si Bob. Ce urmeaza: Green Card, dragoste sau trucuri de clovn?

Inspirata de un fapt real, piesa "Viza de Clown (Aliens with Extraordinary Skills)" scrisa de Saviana Stanescu direct in limba engleza, a fost produsa in 2008 la Teatrul Julia Miles din New York, primind cronici entuziaste in The New York Times si alte publicatii americane.

"Povesti spuse-n romaneste" va invita sa vedeti spectacolul ce va avea premiera la Leicester Square Theatre/Lounge pe 19 martie.

"Actorii Elena Harding, Olivia Popica, Vlad Troncea, Maria Alexe, Andrei Gliga si Alin Balascan, impreuna cu regizoarea Mara Lubens, care locuiesc si lucreaza toti in Londra, sunt deja in repetitii, dar au nevoie de sustinerea dumneavoastra! Sunt la fel de tineri ca Nadia si Borat, au povesti de viata la fel de captivante, vor sa faca lumea sa rada si sa creada in talentul lor. Speram ca ne veti ajuta sa spunem povestea aceasta la Londra si ca veti fi alaturi de noi la Leicester Square Theatre pe 19 martie 2016!", spun reprezentantii "Povesti spuse-n romaneste".

  • "Povesti spuse-n romaneste", o initiativa care are ca scop promovarea teatrului romanesc in Marea Britanie

"Povesti spuse-n romaneste", al carei producator este Claudia Cirlig, este o initiativa privata al carei scop este promovarea teatrului romanesc in Marea Britanie si stimularea unui dialog intercultural. Proiectul prezinta la Londra productii de mici dimensiuni, promoveaza dramaturgie romaneasca contemporana si actori romani cunoscuti sau mai putin cunoscuti in montari extraordinare. Proiectul isi propune prin propunerile de spectacole sa se auto-finanteze din vanzarea biletelor.