Peste 300 de persoane au protestat, sambata, la sediul Ambasadei Norvegiei la Bucuresti, dupa ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei 5 copii ai unei familii de romani stabilite in Norvegia si ar fi deschis procedura adoptiei internationale pentru ei, anunta Mediafax.

Protestul a fost organizat in sprijinul familiei formate din romanul Marius Bodnariu, inginer IT, sotia sa norvegianca Ruth, asistenta medicala, si cei cinci copii ai lor, stabiliti cu totii in Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar cateva luni, au fost luati de la parinti de Serviciul de protectie a copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce cele doua fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti. De asemenea, parintii ar fi suspectati de indoctrinarea religioasa a copiilor.

Copiii au fost plasati in trei familii-surogat, iar de curand a fost deschisa procedura adoptiei internationale pentru ei, potrivit reprezentantilor familiei.

La protestul de sambata, din fata Ambasadei Norvegiei, au fost prezente peste 300 de persoane, apropiati ai familiei, sustinatori, precum si fratele lui Marius Bodnariu, Daniel. Actiunea, ca si alte comunicari ale familiei, a fost facuta publica pe pagina de Facebook "Norway Return the children to Bodnariu Family" (Norvegia, da inapoi copiii familiei Bodnariu).

"Am deschis aceasta pagina pentru a ne uni impreuna in post, rugaciune si alte actiuni pentru fratele nostru, Marius Bodnariu, si sotia lui, Ruth Johanne Bodnariu. Copiii lor au fost luati de catre protectia copilului luni, noiembrie 16. Marius a fost arestat de catre politie si dupa o zi a fost eliberat pentru ca nu era violent. Copiii au fost luati pe motiv de "indoctrinare religioasa". Rugati-va pentru aceasta familie greu incercata!", se arata pe pagina de Facebook citata.

Oamenii au venit la protest cu bannere cu mesajele: "Children belong at family" (Locul copiilor este la familie), "Norway, do not separate Bodnariu family" (Norvegia, nu separa familia Bodnariu), "Stop the Barnevernet" (Opriti Barnevernet), "Norway, give us back the children you stole!" (Norvegia, da-ne inapoi copiii pe care i-ai furat), "Romania loves her children. Free the Bodnariu!" (Romania isi iubeste copiii. Eliberati-i pe cei din familia Bodnariu), "Why are you silent Europe? Norway is kindapping your children" (Europa, de ce taci? Norvegia iti rapeste copiii) si au spus "Tatal nostru" in fata ambasadei.