Aron, un tanar roman stabilit la Paris, care a fost prieten cu Brahim Abdeslam, unul dintre autorii atacurilor teroriste din 13 noiembrie, a povestit, intr-un interviu pentru Derniere Heure si RTL, citat de Mediafax, ca a fost martorul schimbarii bruste a acestuia, ajungand sa nu-l mai recunoasca si fiind amenintat el insusi cu moartea. Brahim Abdeslam si-a detonat vesta cu explozibili la un restaurant de pe bulevardul Voltaire din Paris, in seara de 13 noiembrie.

Romanul a declarat ca nu reuseste sa isi explice radicalizarea brusca a unui om pe care il cunostea de sase luni si ii era coleg de serviciu.

Cei doi au fost apropiati pana in ziua in care Brahim a disparut pentru doua luni, "august si septembrie", a precizat Aron pentru cotidianul belgian Derniere Heure. La intoarcere, "nu mai era acelasi", a povestit romanul: "Esti un necredicnios, tigan de rahat", i-a spus Brahim Abdeslam lui Aron, cand l-a intrebat despre presupusa sa calatorie in Maroc. "Intr-o zi va voi ucide pe toti si daca te voi ucide, ii voi duce cadavrul mamei tale in Romania", a adaugat acesta.

Romanul a povestit pentru televiziunea belgiana RTL si cum a decurs ultima sa intalnire cu Brahim, cu cateva zile inaintea atentatului de la Paris. "A venit la mine si mi-a spus: Imi pare rau, nu stiu de ce ti-am vorbit asa": "Brahim, asta nu esti tu, nu esti persoana pe care o cunosteam", i-a spus Aron, care afirma ca Abdeslam a recunoscut acest lucru. Inaintea presupusei calatorii in Maroc, Aron a primit un cadou ciudat de la prietenul sau, o fiola de parfum. "Toata viata iti va aminti de mine", i-a spus Brahim lui Aron.

Dupa atentatele de la Paris, amintiri aparent nesemnificative au inceput sa capete alta dimensiune, precum prezenta a "trei indivizi" la cafeneaua "Les Beguines", detinuta de Brahim. Aron isi aminteste ca a surprins un dialog straniu intre Abdeslam si un individ. "Acesta l-a luat deoparte si am auzit: Termina ce ai inceput. Dupa care au continuat discutia in araba", povesteste romanul.

RTL precizeaza ca, din cauza prieteniei cu Brahim Abdeslam, Aron a fost perchezitionat in urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate in total cu 130 de morti.