Fortele de ordine spaniole au anihilat o retea de traficanti de heroina care aveau legaturi cu Pakistanul si cu toata Europa, inclusiv Romania, arestand 35 de persoane si confiscand 83 de kilograme din acest drog, a anuntat joi politia spaniola, citata de L'Independant, potrivit Mediafax.

Ancheta demarata in aprilie a dus la arestarea a 35 de persoane in perioada iulie-octombrie. Dintre acestea, 25 de persoane au fost incarcerate. Heroina confiscata avea o valoare de peste sase milioane de euro pe piata, potrivit unui comunicat al politiei.

Unul dintre grupurile implicate in trafic, condus de doi pakistanezi, a incercat sa importe 71 de kilograme de heroina afgana din Pakistan, ascunzand-o in cutii cu parchet, prin intermediul unei companii de dulgherit din Garraf, Catalonia.

La jumatatea lunii iulie, autoritatile ucrainene au reperat in portul Odesa, din sudul Ucrainei, aceasta incarcatura care urma sa fie livrata in Spania pe cale terestra. Drogurile au fost inlocuite acolo cu nisip, dupa care transportul a fost lasat sa continue, permitand fortelor spaniole sa intercepteze falsa livrare la 27 august si sa aresteze sase persoane in localitatile catalane Barcelona si Cubelles.

Reteaua importa de asemenea droguri din Turcia, printr-o organizatie condusa de "un important narcotraficant roman dintr-o inchisoare din Romania", a adaugat politia.

Marfa era transportata cu masinile, in valize cu fundul dublu. Anchetatorii au identificat de asemenea mai multi suspecti care distribuiau drogurile in mai multe tari europene, persoane originare din Guineea Bissau care locuiesc in Catalonia.

Pe langa Spania, drogurile erau vandute si in Portugalia, Franta, Italia, Luxemburg, Norvegia, Suedia, Finlanda, Elvetia si Romania.