Patru cetateni romani au fost retinuti de politia ungara in regiunea Csongrad, fiind supectati de trafic de persoane, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe, citat de Mediafax. Cei patru vor aparea sambata seara in fata unui judecator ungar.

"La solicitarea Consulatului General al Romaniei la Szeged, politia ungara a confirmat in cursul zilei de astazi 29 august 2015, retinerea a patru cetateni romani in regiunea Csongrad, suspectati de trafic de persoane.

Potrivit primelor informatii obtinute, cei patru cetateni romani urmeaza sa fie prezentati in fata unui judecator care va decide cu privire la situatia juridica a acestora", se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Niciuna din cele patru persoane nu a solicitat asistenta consulara din partea oficiului consular roman.

De asemenea, Consulatul General al Romaniei la Szeged este in legatura cu autoritatile ungare in acest caz, potrivit Ministerului roman al Afacerilor Externe.

Fortele de ordine ungare au oprit doua autovehicule vineri, la ora 1:40, dintre care un autoturism inmatriculat in Bulgaria si o camioneta, pe autostrada M5, in apropiere de Roszke, se arata intr-un comunicat de presa al politiei din judetul Csongrad.

In camioneta se aflau 21 de imigranti clandestini, respectiv 10 cetateni sirieni si 11 cetateni afgani.