Un autocar din Romania a fost implicat intr-un grav accident produs la Feucht (Roth), nu departe de Nurnberg. Duminica, in jurul orei 4.30, autocarul care se inscrisese de pe autostrada A73 catre A9 in directia Berlin a derapat intr-o curba si s-a rasturnat. Politia considera soseaua umeda si viteza excesiva drept posibile cauze ale accidentului.

Unsprezece persoane ar fi fost ranite, dintre care trei grav. Intre raniti se afla si doi copii, in varsta de opt si doi ani. Persoanele vatamate au fost duse de urgenta la spitalele din apropiere. La interventie au luat parte 25 de masini apartinand serviciului mobil de urgente, cu personal calificat, zeci de pompieri profesionisti si voluntari din zona, care au ajutat la actiunile de salvare si descarcerare.

Bild a publicat si fotografii de la locul accidentului.

UPDATE - MAE: Doi pasageri sunt cetateni romani, noua moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca doi dintre cei 11 pasageri ai autocarului care s-a rasturnat duminica dimineata in Germania sunt romani, restul fiind cetateni ai Republicii Moldova.

"Referitor la accidentul de circulatie survenit in cursul diminetii de astazi pe o sosea din apropierea localitatii Reuth din sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a rasturnat in afara carosabilului, Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut ca, potrivit primelor informatii obtinute de catre Consulatul General al Romaniei la Munchen de la politia germana, doar 2 dintre pasageri sunt cetateni romani, restul fiind cetateni ai Republicii Moldova", arata MAE intr-un comunicat.

MAE precizeaza ca identitatea pasagerilor a fost stabilita de politia germana pe baza documentelor de calatorie aflate in posesia acestora.

"Cei doi cetateni romani au suferit leziuni superficiale si au fost internati intr-o clinica din Nurnberg. Toti ceilalti 9 pasageri au fost raniti in accident si au fost internati in spitale din apropiere, 3 dintre acestia in stare grava", mai precizeaza MAE.

Autocarul implicat apartinea unei firme de transport inregistrate in Romania. Conform constatarilor politiei locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat intr-o curba, carosabilul fiind umed.

Oficiul consular roman de la Munchen mentine legatura cu autoritatile germane si este pregatit sa asigure asistenta consulara, in limitele competentelor legale, arata MAE.