​Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag si fost raportor pentru România din partea Parlamentului federal al Germaniei in perioada pre-aderare, a fost prezent, duminica, in fata sectiei de votare de la Ambasada Romaniei din Londra, alaturi de miile de romani care stateau la coada asteptand sa voteze. In fata Ambasadei Romaniei, Gunther Krichbaum a avut o discutie cu europarlamentarul Monica Macovei, care a mers sa voteze la o sectie din Londra, oficialul german spunandu-i fostului candidat independent la prezidentiale ca ceea ce se intampla la vot in diasora este "de necrezut" si "inacceptabil". Intr-un clip video postat pe Facebook, Krichbaum ii spune Monicai Macovei ca responsabilitatea ii apartine premierului roman Victor Ponta, care trebuie sa demisioneze.

Clipul video cu discutia Monica Macovei - Gunther Krichbaum aici.

Monica Macovei s-a prezentat la vot, duminica, la Sectia de votare nr. 150 din Belgrave Square din Londra. Europarlamentarul a postat pe Facebook fotografii de la sectia de votare din Londra si a scris ca "Coada se intinde pe 4 strazi, sunt aproximativ 4.000 de persoane la rând. Aici este ora 14.40. Mii de oameni pe care Ponta ii umileste si ii ignora."

Fostul candidat independent la prezidentiale le-a transmis pe Facebook romanilor urmatorul mesaj: "Romania, voteaza oriunde esti! In frig, in ceata, in aglomeratie si nu pleca de la vot nici daca iti inchid usa in nas! Vrem sa votam, nu vrem sa furam!"

Potrivit Monicai Macovei, la sectia de votare de la Ambasada Romaniei la Londra stateau la coada sa voteze cel putin 5.500 de romani duminica, in jurul orei 18:00.