​Romanii din Statele Unite multumesc romanilor din Romania care in numar de zeci de mii au protestat in marile orase ale tarii pentru ca Guvernul sa asigure accesului la vot pentru romanii din diaspora, se arata intr-o scrisoare publicata de Coalitia Romanilor.

Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei", co-initiatoare a prezentei scrisori este cea mai larga organizatie a romanilor din Statele Unite infiintata cu scopul de a oferi o voce comunitatii romanesti, a intari relatia dintre Romania si Statele Unite si de a sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania.

Textul scrisorii:

Dragi romani din Romania,

Comunitatile romanesti din Statele Unite va multumesc pentru solidaritatea cu romanii din diaspora pe care ati manifestat-o cu ocazia protestelor din tara, unde ati cerut de la politicieni respect si garantarea unor drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul la vot.

Ne-au impresionat pana la lacrimi pancardele cu mesaje de genul "Lasati diaspora sa voteze", "Votul nu e lozinca ci un drept" sau "Vot liber si corect pentru toti".

De la caderea regimului comunist pana in prezent au fost sute de proteste in Romania pentru marirea salariilor, pentru marirea pensiilor ori impotriva guvernului.

Acestea, insa, au fost primele proteste in care s-a cerut garantarea de catre guvern a dreptului fundamental la vot.

Politicienilor le e mai frica de vot decat de glont, a spus Abraham Lincoln. Din acest motiv pe noi vor sa ne opreasca sa votam, iar voua sa va cumpere votul.

Ce am invatat aici este ca atunci cand cetatenii realizeaza puterea care sta in mana lor prin vot, politicienii incep sa tremure si sa asculte. Prin iesirea voastra in strada pentru principii nu doar ca-i veti face pe politicienii romani sa va asculte, dar ati dat sansa lumii intregi sa va sprijine.

Mai mult, protestele voastre au fost primele proteste de la Revolutie cand s-au cerut drepturi pentru altii. Am spune, au fost primele proteste altruiste.

De atatia ani am vazut o clasa politica corupta care s-a preocupat numai de bunastarea propriei gasti in timp ce restul romanilor sufereau in saracie. Acum, insa, am vazut zeci de mii de romani hotarati iesind in strada cu gandul la un viitor mai bun pentru ei si pentru altii. Ce ati facut este un progres enorm pentru Romania!

Prin gestul vostru ati ridicat o natiune ingenunchiata de un grup de politicieni corupti si retrograzi si ati dat speranta pentru milioane de romani ca "se poate".

Desi suntem departe de Romania, inima noastra a ramas mereu acasa, la tara natala si la voi. Dorim o Romanie mai buna si mai prospera ca macar voi sa va puteti realiza in tara daca doriti.

Romania are un potential enorm daca este condusa de oameni responsabili, care isi iubesc tara si neamul. Sta in alegerea noastra, in votul nostru de duminica, cui sa dam carma tarii pentru urmatorii cinci ani.

Credem in puterea de schimbare a votului, de aceea facem sute de kilometri sa putem vota.

Voi in tara sunteti mai multi ca noi, insa, si aveti sectii de votare mai aproape. Iesiti la vot duminica si explicati-le prietenilor si familiei de ce e important sa voteze.

Soarta tarii e in mainile noastre acum. De luni incolo va fi in mainile celui nou ales. Alegeti bine!

Veniti la vot, nu lasati pe altii sa decida pentru voi. Impreuna putem sa ne luam Romania inapoi si sa o ajutam sa prospereze pentru binele tuturor.

Va multumim inca odata pentru solidaritate si va suntem alaturi!

Intra pe coalitiaromanilor.org pentru a consulta lista intreaga de semnatari.