Ministerul Afacerilor Externe confirma ca un grup de 5 cetateni romani care si-au suspendat contractele de munca cu Alro Slatina se afla pe teritoriul statului Sierra Leone. De asemenea, a fost identificat si un al saselea cetatean roman care nu a lucrat la compania Alro Slatina. MAE precizeaza ca toti cei 6 cetateni romani au o stare de sanatate buna si ca va mentine o legatura constanta cu acestia.

"In cadrul convorbirilor purtate cu cetatenii romani a rezultat ca nu doresc sa revina in Romania, desfasurandu-si activitatea in conditii normale, la o alta companie. S-a convenit mentinerea unui contact permanent cu acest grup, MAE adresand rugamintea ferma de a fi informat, in avans, cu privire la o eventuala decizie de revenire in Romania sau de relocare intr-o alta zona", arata MAE.

Ministerul de Externe mai precizeaza ca actioneaza pentru identificarea posibilelor riscuri la care pot fi supusi cetatenii romani aflati in zonele afectate de virusul Ebola.

De asemenea, in eventualitatea unei repatrieri a cetatenilor romani din zonele afectate, "MAE va mentine legatura atat cu Ministerul Sanatatii, cat si cu Ministerul Afacerilor Interne, in calitate de autoritati cu competente specifice, in vederea luarii masurilor care se impun, conform procedurii existente".