Doi militari americani stationati la o baza din nordul Italiei sunt acuzati de violarea unei romance prezentata drept prostituata, cazul starnind tensiuni diplomatice intre Roma si Washington, in contextul in care justitia americana solicita repatrierea celor doi, scrie Il Giornale di Vicenza, citat de Mediafax.

Cei doi militari americani - Gray Gerelle Lamarcus si Edil Mc Cough (amandoi in varsta de 21 de ani) - sunt stationati la baza militara Del Din, situata in apropierea orasului Vicenza (regiunea Veneto, nordul Italiei).

Cei doi militari americani sunt acuzati de talharirea, lovirea si violarea unei romance in varsta de 24 de ani, care era insarcinata in sase luni, in orasul Vicenza.

Din cauza agresiunii, care a avut loc acum cateva zile, romanca, prezentata drept prostituata, risca sa piarda sarcina si este internata intr-un spital din San Bortolo, in apropiere de Vicenza.

Potrivit presei italiene, Statele Unite solicita repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecati de o instanta americana.

Primarul din Vicenza, Achille Variati, i-a cerut ministrului italian al Justitiei, Andrea Orlando, sa intervina pentru a opri extradarea celor doi militari in Statele Unite.

Conform Il Giornale di Vicenza, unul dintre cei doi militari a incercat sa se sinucida dupa comiterea agresiunii, fiind internat in prezent. De altfel, unul dintre cei doi militari este suspectat de violarea unei minore, tot in Italia, in toamna anului trecut.