Politia ungara a arestat un oficial guvernamental si o romanca suspectati de luare de mita pentru obtinerea de documente de imigrare, a anuntat joi postul public de televiziune M1, informeaza agentia MTI, citata de Agerpres.

Serviciile de Protectie Nationala, care investigheaza coruptia guvernamentala, a analizat rapoarte ce il suspecteaza pe ofiterul din serviciul de imigratie ca a acordat cetatenia ungara unor straini care nu indeplineau criteriile, de mai multe ori incepand din vara anului trecut, a precizat M1 in programul de stiri Hirado.

Politia l-a arestat pe oficial la locul sau de munca dintr-un birou districtual din cadrul Biroului de Imigratie si Cetatenie din Budapesta. Suspectul a recunoscut ca a primit mita de 20.000-50.000 de forinti per caz (64-161 de euro) pentru a trece cu vederea neajunsurile unui solicitant, de exemplu necunoasterea limbii maghiare. Politia a actionat sub acoperire si a arestat si o romanca in varsta de 36 de ani, care a actionat ca intermediar.

Akos Gergely Kovacs, un purtator de cuvant al Parchetului din Budapesta, a declarat pentru M1 ca suspectul a fost retinut.