Trei persoane au murit, joi dimineata, dupa ce doua vehicule in care se aflau in total zece romani au intrat in coliziune pe o autostrada din nordul Italiei, in apropierea orasului Padova, anunta autoritatile italiene, citate de ziarul Corriere della Sera, transmite Mediafax.

Accidentul a avut loc joi dimineata in zona de servicii Limenella, pe Autostrada A4, in Villafranca Padovana, la periferia orasului italian Padova.

Un autoturism Mazda in care erau trei femei si un barbat, toti romani, a intrat in coliziune cu o autoutilitara apartinand unui cetatean suedez dar in care erau alti sase romani.

Dupa coliziunea initiala, cele doua vehicule au fost lovite de un autotren condus de un cetatean din Senegal.

Autoturismul Mazda a luat foc, iar trei romani au murit carbonizati. O femeie din Mazda a fost scoasa din masina de soferul TIR-ului si este in stare grava la un spital din Padova.

Nu exista detalii despre starea celor sase romani din autoutilitara.

Din cauza accidentului, un segment al Autostrazii A4 a fost blocat aproximativ sapte ore.

UPDATE - MAE: Doua dintre victimele accidentului din Italia au fost identificate ca fiind cetateni romani

Consulatul General de la Trieste a obtinut confirmarea telefonica de la politia italiana ca doua dintre victimele accidentului rutier din apropierea orasului Padova sunt cetateni romani, in timp ce a treia victima nu a fost deocamdata identificata, a precizat Ministerul de Externe, la solicitarea Mediafax.

"Pana la momentul actual, s-a obtinut confirmarea telefonica de la politia italiana, potrivit careia doua dintre cele trei persoane decedate au fost identificate de rudele aflate la fata locului ca fiind cetateni romani. Cea de-a treia persoana decedata nu a putut fi deocamdata identificata", se arata in raspunsul MAE.

Potrivit MAE, o echipa consulara de la Consulatul General al Romaniei la Trieste se indreapta spre locul accidentului si spre spitalul in care a fost internata o a patra victima, cetatean roman, ranita in accident.

Ministerul mentioneaza ca nu s-au inregistrat solicitari de asistenta consulara din partea victimelor sau a familiilor acestora.