Un elev roman din Dover se numara printre cei mai inteligenti oameni din Marea Britanie. Mihail Iulian Barascu are 11 ani, vorbeste engleza perfect si a aplicat, recent, pentru a face parte din Mensa - organizatia persoanelor cu un coeficient de inteligenta ridicat. Scorul primit de copilul roman este un IQ de 162 - mai mare decat cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, scrie Dover Express.

Gheorghe Barascu, tatal lui Iulian, are 36 de ani si este preot si profesor. El si-a mutat familia in Marea Britanie in anul 2009, iar acum locuieste impreuna cu sotia si fiul sau in orasul Dover. Mama lui Iulian, Gabriela, are 40 de ani si este medic stomatolog. Ea spune despre fiul sau ca "Are atat de multa imaginatie! Uneori este prea mult si spunem ia-o mai incet!"

"Cand face ceva ii place sa sara peste unii pasi pentru ca oricum poate ajunge la capat foarte repede. Amandoi suntem foarte inteligenti, avem convingeri. Uneori nu e usor", spune tatal lui Iulian.

Iulian Barascu a inceput de curand sa scrie un roman. "Nu e ca si cum nu imi place realitatea - dar poate fi plictisitoare uneori", a spus acesta. Pustiul joaca si baschet si este implicat intr-un club de teatru.

"Tragand linie, e un copil foarte bun. Nu vreau sa il fortam prea tare", mai spune Gheorghe Barascu.