Doua familii de romani au fost vizate, sambata, de atacuri cu bombe artizanale, a declarat un consilier din orasul Londonderry, in Irlanda de Nord, citat de cotidianul local Derry Journal,potrivit Mediafax.

Sambata, in jurul orei 01.35 (03.35 ora Romaniei) s-a anuntat ceea ce se crede ca a fost explozia unei bombe artizanale in fata unei case din zona Lapwing Way. Proprietatea nu a fost avariata, iar cei patru adulti si un copil care se aflau in casa in acel moment nu au fost raniti.

Aproape in acelasi timp, un alt dispozitiv a explodat in fata unei case din apropierea zonei Lincoln Court. Usa de intrare a fost avariata, dar cei patru adulti care se aflau in casa la momentul respectiv nu au fost raniti.

Consilierul SDLP Gerry Diver a condamnat ambele incidente si a declarat ca empatizeaza cu cei afectati, pentru ca el insusi a scapat la limita din explozia unui astfel de dispozitiv in 2001.

"Acestea sunt acte deplorabile si ar trebui condamnate cu fiecare ocazie", a declarat Diver.

Se crede ca cei vizati in atacurile de sambata sunt imigranti romani care munceau si traiau in Derry. Politia a confirmat ca trateaza ambele atacuri drept infractiuni comise din ura si cred ca cele doua incidente ar putea avea legatura unul cu celalalt.