Ion Iovcev, directorul liceului roman din Tiraspol, a fost arestat de fortele de securitate din regiunea Transnistreana, semnaleaza europarlamentarul roman Monica Macovei, intr-un comunicat.

"Am primit informatii ca domnul Ion Iovcev, directorul liceului roman Lucian Blaga din Tiraspol, a fost arestat acum circa o ora de fortele de securitate din regiunea Transnistreana. Se pare ca domnul Iovcev si contabila liceului sunt invinuiti ca aveau asupra lor valuta straina, adica lei moldovenesti, care, in realitate, reprezentau salariile profesorilor primite de la autoritatile din Chisinau. In acest moment contactez telefonic autoritatile de la Chisinau si Bruxelles", arata europarlamentarul roman.

Ora 19:07: Presedintele Traian Basescu "a luat act cu profunda ingrijorare" de retinerea lui Ion Iovcev si "considera ca retinerea reprezentatilor liceului de limba romana si confiscarea acestor bani reprezinta o provocare menita sa tensioneze situatia in zona separatista Transnistria. Ca atare, domnul presedinte Traian Basescu solicita Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si mediatorilor conflictului transnistrean sa intervina de urgenta, in conformitate cu regulile stabilite in Formatul 5+2, pentru rezolvarea situatiei create", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.