Pe 8 septembrie, o doctorita italianca a murit, calcata de o masina langa Bergamo, in timp ce ajuta un imigrant indian ranit. Stirea despre gestul eroic al Eleonorei Cantamessa, precum si imagini de la inmormantarea ei, au fost difuzate pe larg de majoritatea telejurnalelor din Peninsula. Printre persoanele care s-au oprit sa ajute ranitii se afla si o romanca, despre care putine ziare au vorbit. Ranita la randul ei, romanca a descoperit ca geanta i-a fost furata de un carabinier aflat chiar in timpul serviciului.

In acea duminica, pe soseaua de langa Bergamo, au fost ranite alte sase persoane, care s-au adunat in jurul indianului, ranit mortal de un conational, in timpul unei altercatii.

Printre raniti se afla si Ioana Maria Busuioc, romanca stabilita in Italia, care nu a ezitat sa opreasca si sa acorde primul ajutor victimei.

Femeia, angajata la un bar din localitate, a coborat din propria masina si s-a indreptat catre locul accidentului, lasand portiera deschisa. La scurt timp, au sosit si carabinierii. In timp ce la doi pasi mureau doua persoane, un agent s-a furisat in masina romancei, de unde a sustras poseta cu documente si alte lucruri de valoare.

Imagini VIDEO pot fi urmarite aici.

In accidentul auto care a urmat atacului, Romanca a ajuns la spital cu o fractura de femur, iar hotul, ale carui initiale sunt D. T., a disparut fara a fi banuit de nimeni. Colegii lui D.T. au descoperit adevarul dupa ce au urmarit imaginile telecamerelor de supraveghere, aflate la mica distanta de locul tragediei. Ulterior, au aflat si ca D.T. a cheltuit o parte din bani in zilele succesive accidentului, intr-o sala cu slot machine pentru video poker.