Un membru al Guvernului britanic spune ca cetatenii romani si bulgari care vin in Marea Britanie trebuie tratati la fel ca britanicii care se muta in Spania sau Franta, relateaza presa britanica. Politicianul liberal-democrat Jeremy Browne, secretar de stat in cadrul Ministerului britanic de Interne, afirma, intr-un interviu acordat publicatiei New Statesman, ca venirea romanilor si bulgarilor in Marea Britanie este in interesul acestei tari, potrivit Mediafax.

Referindu-se la eliminarea restrictiilor pentru cetatenii europeni, Browne a declarat: "Nu cred ca aceasta masura este o eroare. Este vorba de o transformare, din punctul de vedere al relatiei Marii Britanii cu tari precum Polonia. Este in interesul politicii externe britanice, dar, la nivel micro, exista numerosi angajatori in circumscriptia mea electorala si in tara care lauda contributia polonezilor la mediul de afaceri si la situatia economica generala".

In privinta eliminarii restrictiilor pentru cetatenii romani si bulgari incepand din ianuarie 2014, oficialul guvernamental britanic a precizat: "Este vorba de aceeasi regula care se aplica britanicilor care traiesc in Spania, care au case de vacanta in Franta sau care muncesc in Germania".

Marea Britanie va elimina, incepand din ianuarie 2014, restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari.