Un roman a fost arestat de politia cambodgiana pe Aeroportul International din Siem Reap (nord-vest) miercuri, avand asupra sa 3,5 kilograme de cocaina si fiind suspectat ca planuia sa transporte drogurile spre Thailanda, relateaza publicatia Cambodia Daily in editia online de vineri, citeaza Mediafax.

Serban Rares Cadri, in varsta de 38 de ani, a fost arestat imediat dupa ce a coborat de la bordul unei curse venind din Brazilia, care a facut escala in Singapore inainte sa aterizeze la Siem Reap, a declarat Um Amara, adjunctul sefului politiei din oras.

Oficialul a precizat ca autoritatile cambodgiene au fost informate in legatura cu sosirea lui Cadri de catre Brazilia si Singapore si ca drogurile au fost gasite infasurate in plastic si fir de cupru, ascunse intr-un convertor de energie in bagaj. Cetateanul roman urma sa fie trimis vineri intr-un tribunal provincial pentru a fi pus sub acuzatie.

"Dupa ce l-am perchezitionat pe suspect, am gasit 3,5 kilograme de cocaina inauntrul unui convertor infasurat in fire de cupru, intr-o punga de platic", a declarat Ang Sokhinou, directorul serviciilor vamale de pe aeroport. El a adaugat ca suspectul intentiona sa ia un taxi pana la Poipet, la frontiera cu Thailanda.

Potrivit publicatiei, acesta al treilea caz implicand cocaina inregistrat in ultimul an pe acest aeroport din Siem Reap, capitala provinciei cu acelasi nume.

Autoritatea Nationala cambodgiana pentru Combaterea Drogurilor (NACD) apreciaza intr-un raport ca desi utilizarea interna a cocainei este rara, tara a "devenit un centru major de tranzit in traficul de cocaina" al unor grupari criminale.