"Votul romanilor la urmatoarele alegeri din capitala este foarte important"- a declarat, pentru corespondentul HotNews.ro, primarul Romei, Gianni Alemanno, cu o saptamana inainte de alegerile locale, fixate pentru 26 si 27 mai.

Gianni AlemannoFoto: Hotnews

"Am organizat diferite manifestari in legatura cu acest drept, in plus avem si candidati romani pe listele noastre civice", a adaugat primarul Romei. Lista civica este alcatuita din candidati care nu sunt membri de partid si reprezinta societatea civila.

In legatura cu problemele ridicate de romani privind siguranta Romei, exacerbate de presa si politicieni in prag de alegeri, Alemanno a tinut sa sublinieze: "Cine nu este certat cu legea, este binevenit la Roma, fara niciun dubiu. Cine incalca legea, trebuie pedepsit: nu e vorba despre romani sau italieni, importat este sa respecte legea".

Alemanno a fost abordat de corespondentul HotNews.ro dupa ce a tinut un discurs in cadrul celei de-a 22a editie a Festivalului intercultural "Festa dei Popoli", care se desfasoara in fiecare an in capitala Italiei.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au fost prezente peste 10.000 de persoane. In cadrul spectacolului au evoluat grupuri folclorice din peste 30 de comunitati de imigranti prezenti la Roma, printre care si reprezentanti ai Romaniei.

Primarul a tinut scurta sa interventie imediat dupa momentul muzical sustinut de grupul folcloric romanesc Plai Mioritic si de solista Steluta Floristean (Asociatia Europaeus). Din partea Romaniei, au mai participat la spectacol: grupul Dor Calator (Asociatia Spirit Romanesc), un grup de dansatori din partea comunitatii greco-catolice, precum si tanara solista Ana Maria Ciornoliuc. Cu o suita de dansuri romanesti, au urcat pe scena si reprezentantii Republicii Moldova (Asociatia Dacia).

In cadrul evenimentului au fost organizate peste 50 de standuri nationale de artizanat si gastronomice. Voluntarii din partea comunitatii catolice de romani au pregatit sute de sarmale si placinte, care s-au epuizat in mai putin de doua ore.

Precizam ca romanii, in calitate de cetateni comunitari, au dreptul de a vota si de a fi alesi in consiliile locale din Peninsula. Gianni Alemanno candideaza pentru un al doilea mandat consecutiv, din partea partidului Popolo della Liberta" (PDL). Principalul sau adversar este medicul Ignazio Marino, din partea Partidului Democrat (PD).

de Miruna Cajvaneanu

Journalist- HotNews.ro/ Gazeta Romaneasca

Presidente Associazione Europaeus

Blogger- Huffington Post Italia